Ντ. Ράντκλιφ: «Το Χόλιγουντ είναι αδιαμφισβήτητα ρατσιστικό» | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 16:13

«Το Χόλυγουντ είναι αδιαμφισβήτητα ρατσιστικό», υποστηρίζει ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την απουσία μαύρων ηθοποιών από πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τα βραβεία Όσκαρ.

«Ναι, αδιαμφισβήτητα», απάντησε ο 27χρονος ηθοποιός όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ρατσισμός στην κινηματογραφική βιομηχανία. «Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μια πολύ, πολύ προοδευτική βιομηχανία, όμως υπολειπόμαστε σε όλους τους τομείς», συνέχισε.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών «Harry Potter», αναφέρθηκε, επίσης, στον σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε μια βιομηχανία όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Οι σεναριογράφοι «δεν κάνουν καμία προσπάθεια» να γράψουν ρόλους αντάξιους για τις γυναίκες ηθοποιούς, υποστήριξε. Όμως «επειδή μιλάμε ανοιχτά, αυτά τα πράγματα θα αλλάξουν», εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων για τα Όσκαρ.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον θέλουν να ερμηνεύει και πάλι τον Harry Potter, σε μια κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, απάντησε ότι δεν του το ζήτησε κανείς και φυσικά δεν σκέφτεται ότι θα το έκανε σήμερα. «Πέρασαν μόνο έξι χρόνια (μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας ταινίας της σειράς) και απολαμβάνω πραγματικά το γεγονός ότι μπορώ να κάνω πολλά άλλα πράγματα. Ίσως, σε 30 χρόνια να σκέφτομαι διαφορετικά. Θα γυρίσουν ένα ριμέικ και θα μπορώ να παίξω τον πατέρα του (του Harry Potter) ή κάποιον άλλο ρόλο», κατέληξε ο Βρετανός ηθοποιός.