Πολιτική

Η ΝΔ “επαναπατρίζει” δεξιές ψήφους ενόψει ευρωεκλογών

Η ΝΔ “επαναπατρίζει” δεξιές ψήφους ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τι είπε ο Μητσοτάκης σε υπουργούς και βουλευτές στο Μαξίμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου με την κωδική ονομασία «Βορράς» και στόχο την ανακοπή των διαρροών ψηφοφόρων της ΝΔ στα δεξιά, αλλά και την παρότρυνση προς τους πολίτες να μην αξιοποιήσουν την ψήφο της 9ης Ιουνίου για να στείλουν ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε χθες εκτός από τους βουλευτές της Θεσσαλίας τους εκπροσώπους της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τους στον ενάμιση μήνα που απομένει έως τις κάλπες να βάλουν πλάτη, ιδίως σε νομούς όπως η Πιερία, η Πέλλα, το Κιλκίς και αλλού, όπου η Ελληνική Λύση και η Νίκη καταγράφουν αυξημένη δυναμική.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τη Δευτέρα το μπαράζ των συναντήσεων, ανοίγοντας τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου για να υποδεχθεί τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών, αλλά κυρίως για να καταγράψει τα θέματα και τους προβληματισμούς των πολιτών ανά περιφέρεια, σαν να είναι όλοι οι πολίτες στον αγώνα των ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ζητήσουν από τους τοπικούς βουλευτές να κατέβουν σαν να ήταν όλοι πολίτες.

Επιπλέον, η Κεντρική Μακεδονία “ανατέθηκε” στον υπουργό Άμυνας κύριο Νίκο Δένδια. Θα έχει το δύσκολο έργο να λειτουργήσει ως “σύνδεσμος” του κυβερνώντος κόμματος με τα τοπικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, είτε μόνος του είτε μέσω των περιοδειών συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της περιφέρειας, για να μεταφέρει το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ, αλλά και να αντιστρέψει το κλίμα και να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση που έχει πληγεί από τα ρήγματα.

Η αποστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ξεκινάει σήμερα, οπότε και μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να έχει μακρές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος και αυτοδιοικητικά στελέχη στην έδρα του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης. Θα συναντηθεί επίσης ξεχωριστά με τον ιδιαίτερα δημοφιλή περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος επίσης συστρατεύεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κρίσιμη αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Συνολικά, δώδεκα είναι οι υπουργοί επιστρατεύονται στην εκλογική μάχη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει την ευθύνη, όπως προαναφέρθηκε, της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπεύθυνος για τη Δυτική Μακεδονία θα είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήδη από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε τις επαφές του, ενώ για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη προορίζεται ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments