Η περιτομή προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 14:40

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και το Ινστιτούτο INRS-Institut-Armand-Frappier οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή μετά την ηλικία των 35 ετών, έχουν 45% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Ενώ, όπως σημειώνει, γενικότερα, οι άνδρες που έχουν κάνει περιτομή ανεξάρτητα από την ηλικία που έγινε αυτό, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο κατά 11% να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία μιας ομάδας Καναδών οι μισοί από τους οποίους είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη από το 2005 έως το 2009. Παρατήρησαν ότι όσοι είχαν υποβληθεί σε περιτομή ως ενήλικες είχαν πολύ χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, ενώ όσοι είχαν κάνει περιτομή πριν την ηλικία του 1 έτους εμφάνιζαν χαμηλότερο κίνδυνο της τάξεως του 14%. Ο κίνδυνος δηλαδή ήταν σημαντικά χαμηλότερος έως και 60% σε όσους είχαν υποβληθεί σε περιτομή σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Tέλος, οι μαύροι που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 1,4 φορές σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που ήταν λευκοί.