Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 07:04

Η ανάγκη της κυβέρνησης για παραπάνω εισπράξεις στα κρατικά ταμεία αναμένεται να επιφέρει νέα χαλάρωση των capital controls, από τη στιγμή που το οικονομικό επιτελείο θα καταφέρει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, το όριο ανάληψης αυξάνεται σε 2.000 το μήνα, από 1.800 ευρώ που είναι σήμερα με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα και σωρευτικής ανάληψης, ενώ σήμερα περιορίζονται σε αναλήψεις ως 840 ευρώ ανά 15 ημέρες.

Ταυτόχρονα θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών που θα επιτρέψει μεγαλύτερη ακόμη ευκολία στη διακίνηση χρημάτων.

Επίσης θα αυξηθεί στο 50% το όριο αναλήψεων από χρήματα που επαναπατρίζονται στη χώρα, ενώ θα διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ και το μηνιαίο όριο που μπορεί να βγάλει κάποιος πολίτης ή μια εταιρεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα προτείνεται να αυξηθεί από τις 10.000 ευρώ στις 30.000 το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές των επιχειρήσεων, κίνηση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

TAGS: