Διεθνή

Σακίρα: Κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Σακίρα: Κατηγορείται για φοροδιαφυγή
Οι ισπανικές φοροεισπρακτικές αρχές έχουν ζητήσει από εισαγγελείς να ερευνήσουν τις οικονομικές συναλλαγές της 40χρονης Κολομβιανής σταρ, Σακίρα, από το 2011 έως και το 2014.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ισπανικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».

Η Φορολογική Υπηρεσία απέστειλε στο γραφείο του εισαγγελέα καταγγελία κατά της Σάκιρα για φερόμενη φορολογική παράβαση επί τέσσερα χρόνια, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές κοντά στην κατηγορούσα αρχή.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι η περιουσία της Σακίρα εκτιμάται πως υπερβαίνει τα 160 εκατ. ευρώ, το ποσό το οποίο διεκδικούν οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας ενδέχεται να είναι δεκάδες εκατ. ευρώ.

Το περιβάλλον της Σακίρα απαντά ότι η τραγουδίστρια ήταν πάντα συνεπής με τις φορολογικές της υποχρεώσεις και ότι πρόκειται για μία διαφωνία «τεχνικής φύσης»

Ο πυρήνας της διαμάχης είναι ο τόπος κατοικίας της τραγουδίστριας, βάσει του οποίου καθορίζεται ο φορολογικός συντελεστής.

Από το 2011 – όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπάρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ – και μέχρι το 2014, η τραγουδίστρια από την Κολομβία ζούσε εκτός Ισπανίας.

Από το 2015 όμως, θεωρείται «κανονικά» φορολογούμενη κάτοικος Ισπανίας.

Τα έτη που αποτελούν αντικείμενο ελέγχου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σακίρα δεν είχε δικό της σπίτι στη Βαρκελώνη.

Ο νόμος ορίζει ότι στην περίπτωση φορολογούμενου κατοίκου Ισπανίας, ο ενδιαφερόμενος φορολογείται στη χώρα για τα εισοδήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, φορολογείται αποκλειστικά για το εισόδημα που απέκτησε σε ισπανικό έδαφος.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της προέρχεται από τις περιοδείες και τις εμφανίσεις της σε όλο τον κόσμο και όχι από τη δραστηριότητά της στην Ισπανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments