Πολιτική

Στη θετική ατζέντα ποντάρει η κυβέρνηση

Στη θετική ατζέντα ποντάρει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ "OUR OCEAN CONFERENCE" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μακριά από την τοξικότητα είναι αποφασισμένη να κινηθεί η κυβέρνηση.

Τις ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα δεξιά της παρακολουθεί η κυβέρνηση, συνεχίζοντας αμετακίνητη την προεκλογική στρατηγική της, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αποδίδει καρπούς, μη επηρεαζόμενη από το τοξικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της αντιπολίτευσης, ούτε από τις βιαιότητες που καταγράφονται από στελέχη κομμάτων “δεξιότερα” της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση στέκεται απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας.

Η ομόφωνη απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 9 Ιουνίου, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ωστόσο τη θεσμική ασπίδα που παρέχει ο νόμος της ΝΔ και βάζοντας απέναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δυνατότητα να καταθέσει , καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έκαναν μνημόνιο κατά της συμμετοχής του κόμματος της Βασιλίσσης Σοφίας στις ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα να παραπέμπουν στις καθυστερημένες προσπάθειες που καταβάλλει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη”σε διακοπές”, σχολίασε η πηγή. “Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να “ψαρεύουν” ψήφους σε θολά νερά παρά να υπερασπίζονται τη δημοκρατία με συγκεκριμένες πράξεις και έργα”, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, για την κυβέρνηση, το ακροατήριο των Σπαρτιατών είναι σαφώς εκτός των πολιτικών της στόχων. Άλλωστε, όπως αποτυπώνουν όλες οι μετρήσεις, το 1,1% που κατέγραψε το ακροδεξιό κόμμα στην τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Action24 δείχνει την πτώση του και δεν φαίνεται να ενισχύθηκε από διαρροές προερχόμενες από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, η διαρκώς ενισχυόμενη γαλάζια κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και οι κινήσεις που γίνονται στην εσωκομματική σκακιέρα της ΝΔ, αποδίδουν μετρήσιμα δημοσκοπικά αποτελέσματα στην Πειραιώς και το κυβερνητικό επιτελείο “σταμάτησε” την πτωτική τάση του ποσοστού του κόμματος που είχε παρατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές τους τελευταίους μήνες και ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αντανακλούν το γεγονός ότι το μήνυμα του κόμματος αρχίζει να διεισδύει στην κοινή γνώμη.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου και η Πειραιώς έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τα παλαιοκομματικά σχήματα και τις επιζήμιες συμπεριφορές που ζημίωσαν τη χώρα στο παρελθόν και να επιμείνουν σε μια θετική πολιτική ατζέντα που σχετίζεται με τις κυβερνητικές πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν και προωθούνται για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις κινήσεις στο εσωκομματικό στερέωμα, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, με τα γκρουπ των βουλευτών του, δίνοντας οδηγίες “προς ναυτιλομένους” ώστε στο τέλος της προεκλογικής μάχης να αποτυπωθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments