Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Ο κύβος ερρίφθη: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την απόφασή του για τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αφήνοντας «εκτός» το κόμμα των Σπαρτιατών.

Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά.

Οι «Σπαρτιάτες» ελέγχονται για τη σύνδεσή τους με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών έχει ασκηθεί δίωξη για ενδεχόμενη εξαπάτηση της Βουλής και του εκλογικού σώματος, αναφορικά με το πρόσωπο που κατέχει τον ηγετικό ρόλο.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με τη νομιμότητα εκλογής βουλευτών των Σπαρτιατών.

Με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, 31 κόμματα από τα συνολικά 46 θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες 14 κόμματα δεν είχαν υποβάλει το απαιτούμενο παράβολο ύψους 20.000 ευρώ.

Πρωτοφανές επεισόδιο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση του Αρείου Πάγου, εκτυλίχθηκε στη Βουλή ένα άνευ προηγουμένου επεισόδιο, με πρωταγωνιστή πρώην βουλευτή του κόμματος των Σπαρτιατών.

Ιδιαίτερα, πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών (και νυν ανεξάρτητο) Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς, όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments