Πολιτική

Μητσοτάκης: Στο 33% ο εκλογικός στόχος – Μέτωπο απέναντι στην “υπερδεξιά”

Μητσοτάκης: Στο 33% ο εκλογικός στόχος – Μέτωπο απέναντι στην “υπερδεξιά”

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Διαχωριστική γραμμή με την "υπερδεξιά πολυκατοικία".

Τις προθέσεις του για το πως βλέπει το πολιτικό του μέλλον τα επόμενα χρόνια, τον πήχη των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το πως βλέπει τους πολιτικούς του αντιπάλους περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στον πήχη των ευρωεκλογών για το κόμμα του και μάλιστα εκτίμησε ότι αντίστοιχος θα είναι και για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Όπως είπε: «Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά δεν είναι εθνικές εκλογές που εκλέγουν κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές για εμένα, οι οποίες μάλιστα έλαβαν χώρα και σε μία εποχή πολύ κοντά σε εθνικές εκλογές». Και λέγοντας ότι θεωρεί ότι το λογικό μέτρο σύγκρισης είναι τα αποτελέσματα των προηγούμενων ευρωεκλογών τον τοποθέτησε στο 33%.

Όσον αφορά στον χαρακτήρα τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να σηκώσει το γάντι απέναντι στην πρόθεση των άλλων κομμάτων να ανάγουν τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Θα πούμε ότι ναι, το πολιτικό μήνυμα το οποίο θα εκπεμφθεί από την κάλπη της 9ης Ιουνίου πρέπει να αποπνέει σταθερότητα, σιγουριά και συνέχεια».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε για ακόμα μια φορά το αίτημα για πρόωρες εκλογές υπογραμμίζοντας ότι «είναι παράδοξο να ζητάει κάποιος πρόωρες εκλογές όταν έχει βάλει τον πήχη στο 17% ή στο 20%, άρα αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα και με μεγάλη διαφορά από το πρώτο. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εμένα δεν με αφορά».

Ρήξη με τις δυνάμεις τους “γιαλαντζί πατριώτες του γλυκού νερού”

Μπορεί να εξαπέλυσε βολές τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εναντίον του ΠΑΣΟΚ, οι πιο ενδιαφέρουσες αναφορές του πρωθυπουργού, όμως, είχαν να κάνουν με την «υπερδεξιά πολυκατοικία» που αναπτύσσεται, πέραν της ΝΔ. Απαντώντας στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για το ποιος «θέλει» την προίκα των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «τέθηκαν εκτός της εκλογικής διαδικασίας με απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία «πατάει» πάνω σε μία ρύθμιση την οποία ψήφισε και υποστήριξε η ΝΔ. Την υποστήριξε κοινοβουλευτικά αλλά και μέσω υπομνημάτων, όταν κάποιοι άλλοι ξέχασαν να τα υποβάλουν».

Τα πιο αιχμηρά καρφιά, όμως, εξαπέλυσε εναντίον της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και της Νίκης με φόντο τα πρόσφατα περιστατικά, από τις μπουνιές εντός Βουλής έως το χαστούκι στη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, και τις προειδοποιήσεις Βελόπουλου σε βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα, εφόσον ψήφισαν τον γάμο ομοφύλων. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συγκεκαλυμμένες απειλές», αναφερόμενος στον κ. Βελόπουλο, αλλά και για εμπορευματοποίηση της πίστης και για «χριστιανόμετρα».

«Κυκλοφορούν πολλοί “γιαλαντζί” πατριώτες, του γλυκού νερού», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας τον «υπεύθυνο πατριωτισμό» που προτάσσει η ΝΔ. Κάλεσε, δε, όσους ψηφοφόρους της ΝΔ σκέφτονται να «διαμαρτυρηθούν» μέσω των μικρότερων κομμάτων στα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος, «να δούνε τη μεγάλη εικόνα, την πρόοδο την οποία επιτελέσει συνολικά η χώρα». «Και να μην αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία μιας εύκολης και ανέξοδης διαμαρτυρίας, γιατί τα πραγματικά ζητούμενα των ευρωεκλογών είναι άλλα: είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments