Στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 14:37 6 Φεβρουαρίου 2018, 14:37

Κόκκινο χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο καθώς και η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία διαβιβάζεται στη Βουλή. Η υπόθεση έχει πρωταγωνιστή τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο και το κοινοβουλευτικό Σώμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει πλέον για την τύχη του κ. Καμμένου, εξετάζοντας αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Μείζον είναι ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε κληθεί να καταθέσει για να διαφωτίσει τις αρχές ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως μεσάζων στην υπόθεση με τα βλήματα, αλλά ουδέποτε εμφανίσθηκε ενώπιον της κυρίας Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελία έχει στα χέρια της την κατάθεση ενός και μοναδικού μάρτυρα, καθώς όμως προσκρούει στο όνομα του υπουργού, είναι υποχρεωμένη να αποστείλει αμελλητί, δίχως χρονοτριβή, τη δικογραφία στη Βουλή.

Την έρευνα είχε παραγγείλει στην κυρία Τουλουπάκη η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή ορυμαγδό δημοσιευμάτων του Τύπου, τον Νοέμβριο του 2017. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός καλούσε τότε την εισαγγελέα Διαφθοράς να διερευνήσει τις συνθήκες και τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην πώληση του αμυντικού υλικού.TAGS: