Πλειστηριασμοί: Χημικά, ξύλο και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Μαρτίου 2018, 13:31 7 Μαρτίου 2018, 13:31

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, που διενεργεί πλειστηριασμούς στην οδό Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρωμένο πλήθος έχει έρθει αντιμέτωπο με ΜΑΤ. Το σκηνικό συνθέτουν χημικά και ξύλο από τις δυνάμεις ασφαλείας με μία γυναίκα να έχει τραυματιστεί.

Στη συνέχεια ωστόσο και δεύτερος διαδηλωτής χρειάστηκε βοήθεια από το ΕΚΑΒ ύστερα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ. Ένας από τους διαδηλωτές μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία, και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς. 

Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκείνοι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Μία γυναίκα έχει τραυματιστεί και στο σημείο έχει σπεύσει μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξετάσει την κατάστασή της.  Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε, ενώ τα πνεύματα φαίνεται προς το παρόν πως έχουν ηρεμήσει.

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι. 

Στη συνέχεια κατέβηκε η σύζυγός του, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένοικο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μπλόκα και από το ΠΑΜΕ

Νωρίτερα, μπλόκο σε συμβολαιογραφικό γραφείο σε κτήριο της Σταδίου πραγματοποίησαν δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν μπει στη στοά στην οποία βρίσκεται η είσοδος του γραφείου και είναι αντιμέτωπα με άνδρες των ΥΜΕΤ.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν, μεταξύ άλλων, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού του βιός». Στη συνέχεια αποχώρησαν με κατεύθυνση άλλο συμβολαιογραφείο.

Ετικέτες: