Γεύση

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα (Gingerbread cookies)

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα (Gingerbread cookies)
Είναι νόστιμα, εύκολα, υγιεινά και μπορεί ο καθένας να κάνει τη διακόσμηση που του αρέσει επάνω τους!

Υλικά6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ1 κουταλιά της σούπας κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι1 φλιτζάνι βούτυρο1 φλιτζάνι μελάσα1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη2 αυγά2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να πάρει τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσα, τα αυγά και τη βανίλια.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια. «Ανοίγουμε» κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 4 εκατοστών. Τυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.Όταν η ζύμη μας κρυώσει αρκετά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1 εκ. Κόβουμε με κουπ πατ τη ζύμη στα σχέδια που επιθυμούμε και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.Φροντίζουμε να έχουν μεταξύ τους μια απόσταση τουλάχιστον 2,5 εκ. Εάν η ζύμη μας κολλάει ή είναι πολύ μαλακή για να τη δουλέψουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.Ψήνουμε για περίπου 9-12′ (εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων). Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.

tip: Διακοσμούμε με γλάσο αν θέλουμε: 2 ασπράδια, 3 κούπες άχνη ζάχαρη, βανίλια, χρώματα Ζαχαροπλαστικής.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε. Εφόσον θέλουμε, χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν είναι πολύ υγρό το γλάσο, βάζουμε κι άλλη ζάχαρη άχνη, ενώ εάν είναι πολύ παχύ, βάζουμε λίγο νερό.Όταν πλέον έχουμε διακοσμήσει τα κουλουράκια, αφήνουμε το γλάσο να σκληρύνει για να τα σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments