Μπαρτζώκας: «Στο τέλος είχαμε υπομονή» – Το μήνυμα μετά το διπλό στο Κάουνας
Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Μπαρτζώκας: «Στο τέλος είχαμε υπομονή» – Το μήνυμα μετά το διπλό στο Κάουνας
Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση του Κάουνας
Με μία νίκη μεγάλης σημασίας συνέχισε την πορεία του στη EuroLeague ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε από τη δύσκολη έδρα της Ζάλγκιρις με 93-91.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Πειραιώτες χρειάστηκαν ψυχραιμία, σωστές αποφάσεις και μεγάλα σουτ στο φινάλε για να φύγουν με το αποτέλεσμα από μία από τις πιο απαιτητικές έδρες της διοργάνωσης.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα, χωρίς όμως να κρύψει τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση.
«Στο τέλος είχαμε υπομονή»
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η ομάδα του τις τελευταίες κατοχές.
Όπως εξήγησε, υπήρχαν διαστήματα όπου οι «ερυθρόλευκοι» βιάστηκαν και έχασαν την επιθυμητή ισορροπία, όμως όταν το παιχνίδι έφτασε στα κρίσιμα λεπτά παρουσίασαν μεγαλύτερη υπομονή και κατάφεραν να εκτελέσουν σωστά.
Παράλληλα, ο Μπαρτζώκας σημείωσε ότι υπήρξαν στιγμές με προβλήματα στην επικοινωνία, κάτι που επέτρεψε στη Ζάλγκιρις να βρει λύσεις και να παραμείνει μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος.
Το στοιχείο που τελικά έκανε τη διαφορά ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε όταν το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι κατοχής.
Τα μεγάλα σουτ του Φουρνιέ
Καθοριστικός στο φινάλε ήταν ο Εβάν Φουρνιέ.
Ο Γάλλος πήρε πάνω του δύο τεράστιες επιθέσεις στην τέταρτη περίοδο και ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα, πρώτα για το 84-85 και στη συνέχεια για το 88-90, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης.
Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους σε 20 λεπτά, έχοντας 4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 5/6 βολές.
Σημαντική ήταν και η παρουσία του Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος πρόσθεσε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ και έδωσε πολύτιμες λύσεις στα κρίσιμα λεπτά.
Ο Ολυμπιακός βρήκε τους παίκτες που χρειαζόταν ακριβώς τη στιγμή που το παιχνίδι είχε φτάσει στο σημείο όπου μία κατοχή μπορούσε να καθορίσει τα πάντα.
Νίκη παρά το κακό τρίποντο
Ένα από τα σημεία που τόνισε ο Μπαρτζώκας ήταν η χαμηλή αποτελεσματικότητα της ομάδας του από την περιφέρεια.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 5/20 τρίποντα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε 0/11. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε ανταγωνιστικός χάρη στην αποτελεσματικότητα κοντά στο καλάθι, τις βολές και τις δεύτερες ευκαιρίες.
Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ματς με 28/42 δίποντα και 22/28 βολές, ενώ πήραν 16 πόντους από δεύτερες επιθέσεις.
Το γεγονός ότι κατάφεραν να κερδίσουν εκτός έδρας σε βραδιά τόσο χαμηλού ποσοστού από τα 6,75 μέτρα αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιβιώσει η ομάδα σε παιχνίδια που δεν εξελίσσονται ιδανικά.
«Δεν είναι εύκολο να νικήσεις εδώ»
Ο Μπαρτζώκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στη δυσκολία της έδρας της Ζάλγκιρις.
Χαρακτήρισε τη λιθουανική ομάδα ποιοτική και αναφέρθηκε στην εξαιρετικά έντονη ατμόσφαιρα της Zalgirio Arena, υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι μία εκτός έδρας νίκη στο Κάουνας δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη.
Ο Ολυμπιακός μάλιστα έφτασε στη 10η νίκη του απέναντι στη Ζάλγκιρις στις τελευταίες 11 μεταξύ τους αναμετρήσεις, συνεχίζοντας μία ιδιαίτερα θετική παράδοση.
Το 2/2 και η σημασία των αποτελεσμάτων
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για το τι έχει μεγαλύτερη σημασία στο συγκεκριμένο στάδιο της σεζόν.
«Σε αυτή τη φάση της σεζόν το θέμα είναι οι νίκες», ανέφερε, εξηγώντας ότι η ομάδα έχει αρκετές εκτός έδρας υποχρεώσεις και θα πρέπει να βελτιώνεται παράλληλα μέσα από τα επίσημα παιχνίδια.
Η λογική είναι ξεκάθαρη. Στο ξεκίνημα μιας μακράς EuroLeague οι ομάδες δεν βρίσκονται ακόμη στο απόλυτο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Ταυτόχρονα όμως κάθε αποτέλεσμα μετρά από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.
Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, το 2/2 δημιουργεί ένα σημαντικό πρώτο κεφάλαιο στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)
Ήδη στο μυαλό η Μπολόνια
Χρόνος για πανηγυρισμούς δεν υπάρχει.
Η «διαβολοβδομάδα» συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ιταλία, όπου την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια για την τρίτη αγωνιστική της EuroLeague.
Η διαχείριση της κόπωσης, η αποκατάσταση και η προσαρμογή σε έναν διαφορετικό αντίπαλο αποτελούν πλέον τις άμεσες προτεραιότητες.
Το διπλό στο Κάουνας δίνει βαθμολογικό και ψυχολογικό κέρδος, αλλά ο Μπαρτζώκας γνωρίζει ότι η ομάδα του βρίσκεται ακόμη στην αρχή της διαδικασίας. Οι νίκες έρχονται ήδη – η βελτίωση πρέπει να συνεχιστεί ταυτόχρονα.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο