Ελλάδα

Ευρωβαρόμετρο: Το προσφυγικό, το κορυφαίο πρόβλημα για τους Έλληνες

Ευρωβαρόμετρο: Το προσφυγικό, το κορυφαίο πρόβλημα για τους Έλληνες
Ακολουθεί η οικονομική κρίση.

Το 41% των Ελλήνων εκτιμά ότι το προσφυγικό αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα της χώρας και ακολουθεί η οικονομική κρίση με ποσοστό 33%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το φθινόπωρο του 2016, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, το 45% των Ευρωπαίων ταυτίζεται, θεωρώντας ως κρισιμότερα προβλήματα για την περιφέρεια το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία. Αντιθέτως, στην Ελλάδα η ύφεση βρίσκεται πιο ψηλά από την τρομοκρατία.

Αναφορικά με τα άλλα κράτη-μέλη, η Εσθονία φαίνεται περισσότερο ανήσυχη για το μεταναστευτικό, με το 70% των ερωτηθέντων να το θεωρούν το κρισιμότερο πρόβλημα της εποχής. Ακολουθούν η Ουγγαρία (65%) και η Μάλτα (65%), ενώ το ίδιο πρόβλημα θεωρείται λιγότερο κρίσιμο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που το τοποθετούν στη δεύτερη θέση.

Περίπου το 1/3 των Ευρωπαίων πολιτών θεωρούν την τρομοκρατία ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της εποχής. Όπως φαίνεται, αποτελεί την κύρια πηγή ανησυχίας για τους Ισπανούς (33%) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας για 21 κράτη μέλη συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας (47%), της Μάλτας (45%) και της Λετονίας (45%), όπου συγκεντρώνει και τα υψηλότερα ποσοστά.

Η οικονομική κατάσταση της ΕΕ αναφέρθηκε ως μια από τις βασικότερες πηγές ανησυχίας από έναν στους πέντε Ευρωπαίους (20%). Για πέντε χώρες, μάλιστα, αποτελεί την δεύτερη σημαντικότερη πρόκληση. Πρόκειται για χώρες που στην πλειοψηφία τους έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, δηλ. την Ελλάδα (33%), τη Σουηδία (25%), την Πορτογαλία (24%) και τη Δανία (23%).

Υψηλά ποσοστά συγκεντρώσει η συγκεκριμένη απάντηση και στην Ισπανία (31%, τρίτη θέση) αλλά και στην Κύπρο (28%, τέταρτη θέση).

Η έρευνα για το Ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου 2016 διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 3 και 16 Νοεμβρίου του 2016 σε 34 χώρες, μεταξύ των οποίων τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, πέντε χώρες υποψήφιες για ένταξη (ΠΓΔΜ, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Αλβανία) και το ψευδοκράτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments