Ελλάδα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: “Καμπάνα” 650.000 ευρώ για τη διαρροή της λίστας αποδήμων

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: “Καμπάνα” 650.000 ευρώ για τη διαρροή της λίστας αποδήμων

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στις αρχές Μαρτίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επέβαλε πρόστιμο  ύψους 500.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 100.000 στη Νέα Δημοκρατία αλλά και 50.000 ευρώ στην κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή της λίστας αποδήμων.

Τα παραπάνω πρόστιμα επιβλήθηκαν για την υπόθεση της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε κατοίκους εξωτερικού, οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι χορήγησαν τα προσωπικά τους δεδομένα στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Τι αφορούν τα υπό διερεύνηση αδικήματα

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την αποστολή email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως είχε αναφέρει η Αρχή: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση ξεκίνησε με εντολή του Αντώνη Ελευθεριάνου. Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Γεώργος Νούλης με τα αδικήματα υπό διερεύνηση να αφορούν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα καθώς και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, με φόντο τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments