Ελλάδα

Θα αντέξουμε, αν παλέψουμε!

Θα αντέξουμε, αν παλέψουμε!
Το 2016 τελειώνει, το 2017 μας χτυπάει τη πόρτα. Όλοι ευχόμαστε "καλή χρονιά" αλλά η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι του χρόνου θα ζήσουμε μεγαλύτερες περιπέτειες από αυτές που ζήσαμε φέτος. Ο φόβος κυριαρχεί παντού. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι δύσκολα θα τη βγάλουμε "καθαρή". Διαβάστε το σχόλιο του Γιάννη Τασσιόπουλου στο www.pagenews.gr.

Tη διάχυτη αυτή αντίληψη τη συζήτησα με έναν υπέργηρο κύριο που συνάντησα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μου ζήτησε την άποψη μου για τη νέα χρονιά. Μόλις του μετέφερα την απαισιοδοξία μου, με διέκοψε με την ευγένεια που έχουν οι άνθρωποι της γενιάς του. Σας μεταφέρω ακριβώς αυτά που μου είπε. ” Τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπετε οι περισσότεροι. Δεν μπορείτε να τα δείτε καθαρά γιατί δεν έχετε ζήσει τις ημέρες που έχω ζήσει εγώ. Τη μαυρίλα του πολέμου, του εμφυλίου, των δυσκολιών των πρώτων χρόνων μετά την απελευθέρωση. Τα προβλήματα εκείνων των χρόνων μπροστά στα σημερινά είναι παιχνιδάκια. 

Απλά εσείς σήμερα δεν είστε προπονημένοι στις δυσκολίες και όλα σας φαίνονται βουνό. Δεν λέω ότι τς πράγματα είναι εύκολα. Σου λέω μόνο ότι δεν είναι αξεπέραστα. Όπως αντέξαμε τότε ως λαός, ως χώρα θα αντέξουμε και σήμερα αρκεί να παλέψουμε να μη τα παρατήσουμε. Η χώρα έχει απεριόριστες δυνατότητες. Αν το καταλάβουμε αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.”.

Τα λόγια αυτά του υπέργηρου συνομιλητή μου, με έκαναν να δω με διαφορετική ματιά τη νέα χρονιά. Περιμένω πλέον το 2017, όπως πρέπει να το περιμένουμε όλοι με αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες μέρες. Όλοι περάσαμε και περνάμε πολλά τα τελευταία χρόνια. Αν σκεφθούμε όμως για ένα λεπτό τι έχουν περάσει γενιές Ελλήνων πριν από εμάς, θα χαμογελάσουμε. Θα οπλιστούμε με δύναμη για να παλέψουμε το 2017. Αν παλέψουμε, θα αντέξουμε. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι αν θέλουμε να φύγουμε από το κλίμα της εθνικής και προσωπικής κατάθλιψης που έχουμε πέσει οι περισσότεροι από εμάς τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments