Γεύση

Cheesecake φούρνου

Cheesecake φούρνου
Η αμερικάνικη παραλλαγή του πασίγνωστου γλυκού...

ΥλικάΓια τη βάση200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ξυσμένο (προαιρετικά) ή ξύσμα λεμονιού75γρ. βούτυρο μαλακόΓια το κέικ600γρ. τυρί κρέμα250γρ. ζάχαρη καστανή300ml κρέμα γάλακτος3 αβγά2 κουτ. σούπας αλεύρι½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 καψουλάκια1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιούζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ.Προσθέτετε το τζίντζερ ή το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας. Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μίγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου. Ψήνετε το κέικ για 40′, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments