Αυτοκίνητο

Skoda Vision E Concept: Ηλεκτρικό SUV

Skoda Vision E Concept: Ηλεκτρικό SUV
Τρία ηλεκτρικά μοντέλα επιθυμεί να έχει η Skoda έως το 2025. Το Vision E Concept δίνει μια πρόγευση για το πώς θα είναι το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο, που σύμφωνα με το Νίκο Λιβανό, θα πατήσει στην δημοφιλή κατηγορία των SUV. Στο www.pagenews.gr θα μάθουμε σε λίγες ημέρες περισσότερες πληροφορίες για το Vision E Concept, που θα αποκαλυφθεί στο σαλόνι της Σαγκάης.

H Skoda δεν μένει χωρίς δουλειά. Θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές κατηγορίες, στις οποίες έως τώρα είχε επιδερμική παρουσία. Όπως αυτή των SUV, εκεί, όπου το Kodiaq έρχεται – ως μεσαίο SUV – να δώσει λύση και πωλήσεις σε μια φίρμα, που άλλοτε κυνηγούσε τους πελάτες με το …τουφέκι.

Η Skoda τρέχει, ανεβάζει ταχύτητα και θέλει διακαώς έως το 2020 να έχει τουλάχιστον πέντε με έξι νέα μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτό και το πρωτότυπο Vision E Concept, προάγγελος ενός μελλοντικού crossover με καρδιά ηλεκτρική. Η εταιρεία θα αναφέρει στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου στη Σαγκάη, ότι η παραγωγή του Vision E Concept θα το δούμε μετά το 2019.

Πατάει στο πασπαρτού πάτωμα MEB του ομίλου VW και έχει μήκος 4,64 μέτρα, ( είναι λίγο πιο μικρό από το Kodiaq). Οι χώροι του καλύπτουν τέσσερις επιβάτες – προς το παρόν και όπως φαίνεται στην κόνσεπτ εκδοχή. Το Vision E Concept θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα και η συνδυαστική ισχύς τους θα αγγίζουν τους 300 ίππους.

Πάντως, η Skoda θέλει να εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων – και έως το 2025 να έχει στη γκάμα της τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ένα υβριδικό plug- in ( επαναφορτιζόμενο), του πολυτελούς Superb.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments