Πολιτική

Οχι της κυβέρνησης στο αίτημα ΝΔ για συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για τη Βενεζουέλα

Οχι της κυβέρνησης στο αίτημα ΝΔ για συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για τη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών κα Αμυνας απάντησε αρνητικά με στίχο του... Σαίξπηρ.

Απορρίπτει η κυβέρνηση το αίτημα της ΝΔ για σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε ότι το εν λόγω αίτημα δεν συνάδει με τις αρμοδιότητες της επιτροπής.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η ΝΔ δεν έχει ποτέ, έως σήμερα, υποβάλει αίτημα σύγκλησής της για θέματα που αφορούν στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Πέραν τούτων, ο κ. Δουζίνας διευκρίνισε ότι η Βουλή και οι επιτροπές της δεν εκδίδουν ψηφίσματα για εσωτερικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, αλλά και ότι δεν υφίσταται το Παγκόσμιο Σύμφωνο Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο οποίο αναφέρεται η ΝΔ.

Στο ερώτημα γιατί, κατά τη γνώμη του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε αυτό το αίτημα, απάντησε μέσω ενός στίχου του Σαίξπηρ από τον Ερρίκο τον Δ΄, όπου ο ετοιμοθάνατος βασιλιάς λέει στον γιο του που θα τον διαδεχθεί: «Να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments