Πολιτική

ΝΔ: Τέλος από βουλευτής ο Γιάννης Γιάτσος λόγω ασυμβίβαστου

ΝΔ: Τέλος από βουλευτής ο Γιάννης Γιάτσος λόγω ασυμβίβαστου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χάνει την έδρα του ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Γ. Γιάτσος καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του υποψηφίου του ίδιου κόμματος Αθ. Σταυρόπουλου

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Γ. Γιάτσος καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του υποψηφίου του ίδιου κόμματος Αθ. Σταυρόπουλου

Έγινε δεκτή από το Εκλογοδικείο η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Θανάση Σταυρόπουλου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γιάννης Γιάτσος χάνει την έδρα του και βουλευτής στα Γρεβενά με τη ΝΔ ανακηρύσσεται ο Θανάσης Σταυρόπουλος.

Η ένσταση στηρίχθηκε στη συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Αναβλήθηκαν δυο ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Στο μεταξύ, το Εκλογοδικείο ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων επί της εξέτασης δυο ενστάσεων, καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε δύο βουλευτές των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση, της οποίας αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης, είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου, ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση της οποίας αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments