Αθλητισμός

“Αλώβητη” και στη Βοσνία η Εθνική, πήρε το 0-0 και παραμένει δεύτερη

“Αλώβητη” και στη Βοσνία η Εθνική, πήρε το 0-0 και παραμένει δεύτερη
Με υπέροχη αμυντική λειτουργία η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να φύγει "αλώβητη" από τη Ζένιτσα και με το τελικό 0-0 παρέμεινε έναν βαθμό πάνω από την αντίπαλό της. Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Μάνταλος σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 82', στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Εξαιρετικό στήσιμο από τον Σκίμπε.

Η Εθνική μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικούς προσανατολισμούς και με τον πρώτο στόχο να είναι εμφανής: να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, που θα της επέτρεπε να έφευγε με τουλάχιστον ένα βαθμό και θα την διατηρούσε πάνω από τη Βοσνία.

Το σχέδιο του Σκίμπε πέτυχε: οι Βόσνιοι έμειναν μακριά από την εστία του Καρνέζη στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου και απείλησαν μόλις δύο φορές, με τον Μπίτσκα στο 11′ και τον Κόντρο στο 25′, αλλά βρήκαν τον Καρνέζη σε ετοιμότητα. Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν άριστη, όχι όμως και η επιθετική, αφού η Ελλάδα αδυνατούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Ίδια υπήρξε η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Το θέαμα απουσίαζε από τη Ζένιτσα, με την Εθνική να κρατάει μακριά από την εστία του Καρνέζη τους Βόσνιους, που όσο κι αν προσπαθούσαν αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και επιθετικότητα για να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική γραμμή της Εθνικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή για τη Βοσνία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 75′, όταν ο Τζέκο ξεχάστηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη. Δευτερόλεπτα αργότερα η Εθνική φάνηκε απειλητική για πρώτη φορά στο ματς, όταν ο Μήτρογλου σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Φορτούνης ήταν ένα βήμα πιο πίσω και δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 82′. Η Εθνική έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μήτρογλου να βρίσκει τον Δώνη, αυτός μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Μάνταλο δεξιά, όμως το “δεκάρι” της Εθνικής σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, στο 84′, ο Τζέκο βρήκε και πάλι χώρο, σούταρε, αλλα ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε όρθια την Εθνική και στο 85′ με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνιά έπειτα απο κεφαλιά του Βράνιες.

Η Βοσνία άσκησε μεγάλη πίεση στην άμυνα της Εθνικής ομάδας στο τελευταίο πεντάλεπτο, αφήνοντας αρκετά κενά στην άμυνά της, με την Εθνική να μην μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έπεσαν πάνω σε ένα εξαιρετικό Καρνέζη, που έπαιξε και για τους… κουρασμένους συμπαίκτες του, διατηρώντας το μηδέν, με το αποτέλεσμα να κρατάει την Εθνική στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με έναν βαθμό πάνω από τη Βοσνία και 4 πίσω από το Βέλγιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments