Οικονομία

ΟΤΕ: Οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017

ΟΤΕ: Οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου 2017
Ο ΟΤΕ αναμένει ότι οι τάσεις του πρώτου εξαμήνου θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες για το υπόλοιπο του έτους.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ταnενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Β’ τρίμηνο του 2017, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς και μετά τηνnαξιολόγηση των ελεγκτών.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Β’ τριμήνου 2017, οnΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: 

«Οι επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ το Β΄ τρίμηνο ήταν ικανοποιητικές.nΣτην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, μετά από πέντε χρόνια πτώσης, πετύχαμε αύξηση του EBITDA. Ταnέσοδα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκαν, καθώςnπροσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες, αποδοτικές λύσεις για τιςnτηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες. 

Δυνατές ήταν οι επιδόσεις μας και ως προς τις ευρυζωνικέςnυπηρεσίες, κυρίως τις VDSL, χάρη στην εκτεταμένη κάλυψη τουnδικτύου μας. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής στην Ελλάδα επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης,nανακόπτοντας την πολυετή πτωτική τάση. Στη Ρουμανία, η επιτυχία των συνδυαστικώνnυπηρεσιών προσέφερε στήριξη στις επιδόσεις της σταθερής. 

Η πρόοδος πουnσημειώνουμε στα έσοδα συνοδεύεται από τη διαρκή επανεξέταση κάθε γραμμής κόστους,nκαθώς η μείωση των εξόδων αποτελεί προϋπόθεση για να μετατρέψουμε τα έσοδα σεnενισχυμένο EBITDA και ταμειακές ροές, απαραίτητες για να συνεχίσουμε να επενδύουμεnδυναμικά.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συνεχίζουμεnνα επενδύουμε δυναμικά σε λύσεις για την κάλυψη των αναγκών του πελάτη και για μελλοντικήnανάπτυξη. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, το ποσοστό των εσόδων πουnεπανεπενδύσαμε σε δίκτυα και περιεχόμενο τηλεόρασης αυξήθηκε σημαντικά. Είμαστεnπεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, καθώς η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης.» 

Προοπτικές

Ο ΟΤΕ αναμένει ότι οι τάσεις του πρώτου εξαμήνουnθα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες για το υπόλοιπο του έτους. Η ζήτησηnευρυζωνικών υπηρεσιών, ιδίως υψηλών ταχυτήτων, αναμένεται να ενισχυθεί, κυρίωςnλόγω της εκτεταμένης κάλυψης του δικτύου VDSL. Αντίθετα, οι πελάτες μόνο υπηρεσιώνnφωνής αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, ενώ προβλέπεται να συνεχιστεί η αύξηση τηςnχρήσης και των εσόδων από δεδομένα κινητής. Στη Ρουμανία και την Αλβανία, οnΌμιλος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις.

 Ο Όμιλος θα συνεχίσει ναnεπενδύει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και περιεχόμενο ώστε να καλύπτειnτις ανάγκες των πελατών του σε όλες τις αγορές. Ο ΟΤΕ διατηρεί την εκτίμηση γιαnτο 2017, αναμένοντας ότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουνnπερίπου σε €250 εκατ., αντικατοπτρίζοντας την αύξηση των επενδύσεων σε πάνω απόn€700 εκατ., καθώς και τις έκτακτες φορολογικές εκροές.

Αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το β΄τρίμηνο του 2017

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments