Πολιτική

Πληθαίνουν οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Πληθαίνουν οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [362382] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συζητήσεις και εκδηλώσεις στον προοδευτικό χώρο.

Η μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στην Κεντροαριστερά ευνοεί αλλαγές και «σκαμπανεβάσματα» σε σχέση με τις τωρινές δημοσκοπήσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ ο στόχος είναι διττός: επιθυμούν να αυξήσουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ.  ώστε η δεύτερη θέση να μην αμφισβητείται και ταυτόχρονα να γράψουν το νούμερο «2» μπροστά από το ποσοστό τους. Στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν την ανατροπή, ρίχνοντας και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, όπως είχε συμβεί λίγο μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία.

Η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε σε ιδιωτικό σταθμό: “Εμείς λέμε ότι θα κριθούμε από το ποσοστό των εθνικών εκλογών και όχι μόνο εμείς αλλά και η κυβέρνηση”. Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ζητούν εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εθνικές εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 (23,75%). Στην Κουμουνδούρου, θεωρούν ότι η “ναυτική εβδομάδα” έδωσε “αέρα στα πανιά” του κόμματος και ότι τη Μεγάλη Πέμπτη ο Στέφανος Κατσελάκης “βάζει πλώρη” για το νησί της Κέρκυρας.

Βέβαια, είναι εξαιρετικά νωρίς για να κρίνουμε τη μετεκλογική κατάσταση. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει κατηγορηματικά “όχι” στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να υπάρχει απόλυτη νηνεμία στην αντιπολίτευση, αλλά οι “αμφιβολίες” παραμένουν. Το πρώτο επιχείρημα είναι ότι η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέξης Χαρίτσης έτυχε να βρίσκονται στο ίδιο εστιατόριο στην Καλαμάτα. Ταξίδευαν χωριστά, αλλά τελικά κατέληξαν στο ίδιο τραπέζι με τις παρέες τους. Καθώς η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος δεν σχημάτισε μέτωπο αντιπολίτευσης μετά τη σύγκρουση, η “συνάντηση” αυτή έφτασε στο “ραντάρ” της Κουμουνδούρου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συνέχεια. Ωστόσο, σε συνέντευξή της στην “Αυγή” δήλωσε: “Για να αντιμετωπίσουμε την ακροδεξιά, πρέπει να μιλήσουμε για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη και ειρήνη. Όχι για “πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια””, τόνισε με νόημα.

Η εκδήλωση του Γιώργου Ηλιάδη (επικεφαλής της αντιπολίτευσης) στην πόλη των Τρικάλων, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χάρης Δούκας, είχε το “άρωμα” της κεντροαριστεράς: το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από την Ευαγγελία Λιακούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Μαρίνα Κοντοτόλη. Ενδιαφέρον είχε η παρουσία του Γιάννη Ραγκούση και το τετ α τετ με τον δήμαρχο Αθηναίων. Με το βλέμμα στο μετεκλογικό ορίζοντα,  η συνάντηση αυτή μπορεί να διαβαστεί με διάφορους τρόπους. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος πρωτοστάτησε στην “μετακίνηση” του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, στηρίζει εκεί τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν ότι ο βασικός στόχος δεν έχει χαθεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι “θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε δεύτερο κόμμα και να αυξήσουμε το ποσοστό μας”, προσθέτοντας ότι “μια πολιτική ήττα είναι ήττα για το ΠΑΣΟΚ και νίκη για το lifestyle”. Η διαχωριστική γραμμή που χαράζει πάντα ο επικεφαλής του κόμματος Χαριλάου Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Είναι ενδεικτικό πως στο ερώτημα αν εξαιρεί τον Στέφανο Κασσελάκη από το προοδευτικό μέτωπο, απάντησε πως «ο καθένας εξαιρεί τον εαυτό του βάσει της ιδεολογίας του. Αν υπάρχει ιδεολογία… Σήμερα σε ένα κόμμα της Αριστεράς είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες ψηφοφόροι του νιώθουν πάρα πολύ άσχημα που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments