Οικονομία

Στριμώχνει άσχημα την κυβέρνηση ο εισαγγελέας για τα capital controls

Στριμώχνει άσχημα την κυβέρνηση ο εισαγγελέας για τα capital controls
Στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνούνται κακουργηματικής μορφής ποινικά αδικήματα, όπως και αυτό της εσχάτης προδοσίας.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση με τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ολοένα να πληθαίνουν, τις δημοσκοπήσεις να μεγαλώνουν την ψαλίδα και να θέλουν την ΝΔ να αναλαμβάνει την εξουσία και λίγο πριν τον επόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να σώσει ό,τι προλάβει ήρθε και η εισαγγελική έρευνα υπό άκρα μυστικότητα για το πώς φτάσαμε τον Ιούνιο του 2015 στην επιβολή των capital controls.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από μήνες μετά από δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία που περιήλθαν και για το γεγονός ότι εξαιτίας των περιορισμών έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους όπως είναι η αγορά φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Αγορά”, οι δικαστικοί λειτουργοί καλούν μάρτυρες και συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.Η έρευνα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ποινικής αποτίμησης μιας περιόδου που ακολούθησε του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνούνται κακουργηματικής μορφής ποινικά αδικήματα, όπως και αυτό της εσχάτης προδοσίας, τα οποία περιγράφουν οι πολίτες στις αναφορές τους. 

Ήδη, ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες, αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν πως με βάση τις αναφορές αλλά και όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ο εισαγγελέας να προσκρούσει σύντομα σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης, συνεπώς με βάση το Σύνταγμα πρέπει να σταματήσει την έρευνα και γι’ αυτό το σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή η οποία είναι αρμόδια να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments