Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Εδώ θα… κρυφτεί αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί (pics)

Ντόναλντ Τραμπ: Εδώ θα… κρυφτεί αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν πατήσει το κουμπί (pics)
Δείτε το εντυπωσιακό National Airborne Operation Centres, το οποίο θα προστατεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει να προχωρήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Κοστίζει 250 εκατομμύρια δολάρια (υπάρχουν περισσότερα από ένα) και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία αμυντικών μηχανισμών.

Έχει κωδική ονομασία "Ημέρα της κρίσης" και είναι έτοιμο να προφυλάξει τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει να… πατήσει το κουμπί. Το ειδικά τροποποιημένο Boeing E- 4B σχεδιάστηκε για να συνοδεύει το Air Force One με το οποίο ταξιδεύει ο Αμερικανός πρόεδρος προκειμένου να του παρέχει καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής, αν δηλαδή η Βόρεια Κορέα, στην προκειμένη περίπτωση, κάνει πράξη τις απειλές της.

Η επίσημη ονομασία του είναι National Airborne Operation Centres και επιτρέπει στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας να δίνουν κατευθύνσεις και να διαχειρίζονται την έκτακτη κατάσταση σαν γεράκια από τον ουρανό.

Το σιδερένιο αυτό ανθεκτικό… πουλί, κοστίζει 250 εκατομμύρια δολάρια (υπάρχουν περισσότερα από ένα) και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία αμυντικών μηχανισμών. Τα πληρώματα των τζετ χρησιμοποιούν επίσης αναλογικά όργανα πτήσης για να πλοηγηθούν καθώς είναι λιγότερο επιρρεπή σε επιθέσεις από χάκερς.

Πάντως, ο εκάστοτε πλανητάρχης δεν πρέπει να περιμένει την χλιδή του Air Force One καθώς θα πρέπει να στριμωχτεί μαζί με στρατιωτικούς. Όλα αυτά βέβαια για τα πρώτα 24ωρα της κρίσης. Όταν ο πρόεδρος δεν ταξιδεύει, τα αεροσκάφη βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα στην αεροπορική βάση Offutt στην Ομάχα της Νεμπράσκα – οι κινητήρες του είναι στο on σε 24 ώρες το 24ωρο έτοιμα να μεταβούν και να παραλάβουν τον πολύτιμο επιβάτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments