Αυτοδιοίκηση

40ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού

40ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού γίνεται 40!

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το αγαπημένο αθλητικό γεγονός της πόλης συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Μία από τις μακροβιότερες δημοτικές αθλητικές διοργανώσεις, ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, πραγματοποιείται για 40η φορά, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού.

Ο θεσμοθετημένος αυτός αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κος Ξυριδάκης: «Φέτος έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε. Από το 1978 με συνέπεια ο αγώνας αυτός συνεχίζει να διατρέχει την ιστορία και ταυτόχρονα να αποτελεί αφορμή γιορτής του αθλητισμού».

Σημειώνεται ότι από το 2016, ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζουν το “Δρόμο για το 2020”. Μιας ιδιαίτερης βαρύτητας πρωτοβουλία με κοινωφελή χαρακτήρα που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία «Ο Δρόμος για το 2020» ο κος Ξυριδάκης τόνισε ότι: «Ο Δρόμος για το 2020» είναι αποτέλεσμα μιας ιδέας που γεννήθηκε στο Δήμο μας. Μιας ιδέας με στόχο να προβάλει τον αθλητισμό ως ιδεώδες αλλά και να στηρίξει τους ίδιους τους αθλητές. Για το σκοπό αυτό μέρος ή το σύνολο των εσόδων κυρίως από αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και εισφορές από φορείς και ιδιώτες που ενστερνίζονται αυτήν την πρωτοβουλία θα διατίθενται στην ενίσχυση των αθλητών που προετοιμάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και γι’ αυτό τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Ο 40ος Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού περιλαμβάνει δύο διαδρομές για ενήλικες απόστασης 10χλμ. και 5χλμ. Τρέξιμο, 5χλμ. Δυναμικό Βάδην, Αγώνες για παιδιά (Make- A- Wish Run) αποστάσεων 100μ. (προσχολικής ηλικίας), 500μ. (Δημοτικού Α, Β και Γ τάξης), 1.000μ. (Δημοτικού Δ, Ε, ΣΤ΄ και Γυμνασίου), με ξεχωριστές εκκινήσεις για κάθε τάξη, καθώς και εκκίνηση για ΑμεΑ 50μ.

Να σημειώσουμε ότι φέτος ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού στηρίζει και ενισχύει το έργο του Make-A- Wish Ελλάδος. Στο πλαίσιο λοιπόν του 40ου Αγώνα Δρόμου, οι παιδικοί αγώνες, για φέτος θα φέρουν το όνομα “Make-A-Wish Run” και τα έσοδα από τη συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες, θα αποδοθούν εξολοκλήρου στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Τη διοργάνωση στηρίζουν ευγενικά ο Όμιλος Συγγελίδης ως μέγας χορηγός, η Eurobank ως χρυσός χορηγός, η ΣΤΑΣΥ ως υποστηρικτής, οι Απολλώνιον, Saucony, Βίκος, iRed, Brinx, Phtospychiko, Health and Step ως χορηγοί και οι CosmoteTV, Love Radio, Real Fm- Real News- Real.gr, Εστία, Δημοκρατία, Join, Pagenews, Palo.gr, Runningnews.gr, Ζούγκλα ως χορηγοί επικοινωνίας.

Σχετικά με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η ΕΟΕ εργάζεται για την ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος, του αθλητισμού, του "ευ αγωνίζεσθαι" και της εξωσχολικής σωματικής αγωγής, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους και των παραδόσεων του ελληνικού αθλητισμού. Ασκεί επίσης την εποπτεία των Ολυμπιακών Αθλημάτων και συνεργάζεται με την Πολιτεία, καθώς και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς για την προώθηση υγιούς πολιτικής στο χώρο του αθλητισμού. Διαδίδει την αγάπη για τον αθλητισμό και το σεβασμό του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των νέων ανθρώπων. Οργανώνει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εθνικές Ομοσπονδίες, την προετοιμασία των αθλητών. Προβαίνει, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, στην τελική επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Σχετικά με τον ΣΕΓΑΣ

Πρωταρχικό ρόλο στον αθλητισμό, τόσο της πατρίδας μας αλλά και στον Παγκόσμιο, έπαιξε ο ΣΕΓΑΣ, αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε (1897) και καλλιέργησε-εξέλιξε, από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεΐ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, πυγμαχία, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο κ.α) που στη συνέχεια έγιναν ανεξάρτητες ομοσπονδίες. Είχε την τύχη να ενταχθούν στις τάξεις του άνθρωποι πνευματώδεις και οραματιστές που δημιούργησαν ένα αθλητικό κίνημα μεταδίδοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας στην υφήλιο, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην Παγκοσμιότητα του αθλητισμού, στην ειρήνη και τον πολιτισμό. Η ίδρυση της Ομοσπονδίας ήρθε σαν συνέχεια και ανάγκη για την καλύτερη οργάνωση του αθλητισμού μας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και συνέχιζε μέσα στους αιώνες να συγκινεί το λαό μας.

Σχετικά με τον ΟΚΑΠΑ

Ο ΟΚΑΠΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού είναι ο ενιαίος φορέας που προέκυψε από τη συγχώνευση 14 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι λειτουργούσαν πριν από την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη», στους πρώην Δήμους Φιλοθέης, Ψυχικού και Νέου Ψυχικού. Ο ΟΚΑΠΑ αποτελεί βασικό μοχλό στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Αποστολή του είναι να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και επιλογές στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και να στηρίζει τους δημότες στις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητές τους, με δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους από 8 μηνών έως 88 χρονών. Ο ΟΚΑΠΑ αναλαμβάνει την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε: ‘Αγώνας Δρόμου’, ‘Αθλητικά Δρώμενα’, ‘Κυριακίδεια’, ‘Gala Στίβου Γυναικών’, ‘Κονιαλίδεια’, ‘Διαδημοτική Ημερίδα Κολύμβησης’), σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με τοπικά κοινωφελή σωματεία, όπως η ‘Εστία’.

Σχετικά με το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια- Ευχή Ελλάδος)

Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1996 και τον Μάρτιο του 1997 πραγματοποίησε την πρώτη Ευχή παιδιού στη χώρα μας. Tο Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.720 Ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, κρίσιμες για τη ζωή τους. Στόχος του Οργανισμού είναι να κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Με αξίες όπως το έντονο κίνητρο Προσφοράς, την Αφοσίωση, τη σωστή Διαχείριση, την πολιτική Ίσων Ευκαιριών, την Ακεραιότητα, την Εχεμύθεια και τον Επαγγελματισμό επιθυμεί να συνεχίσει να με επιτυχία αυτό το έργο χαρίζοντας το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια του Οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments