Πολιτική

Εξώδικο Άδωνι στον Τσίπρα

Εξώδικο Άδωνι στον Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο εξώδικο στον κ. Α. Τσίπρα προχώρησε πριν από λίγο ο Α. Γεωργιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που ο πολιτικός διάλογος γίνεται με αυτόν τον τρόπο

Βαρύτατη είναι η κατηγορία που έχει αφήσει να πλανάται επάνω από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν προχώρησε, με καθαρά δική του, συνειδητή απόφαση, στην ανασκευή των συκοφαντικών δηλώσεών του σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο εξώδικο στον κ. Α. Τσίπρα προχώρησε πριν από λίγο ο Α. Γεωργιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που ο πολιτικός διάλογος γίνεται με αυτόν τον τρόπο, και ίσως, σπεύσουν ορισμένοι από τον χώρο του Σύριζα να μιλήσουν για «ποινικοποίηση» της πολιτικής ζωής και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Κι όμως, η συκοφαντία είναι πραγματικά πολύ βαριά και στρέφεται ευθέως εναντίον της τιμής και της υπόληψης του Άδωνι ως υπουργού, αφού ο πρόεδρος του Σύριζα κάνει επανειλημμένως λόγο για απευθείας αναθέσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης στο υψηλόβαθμο στέλεχος της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Επιπλέον, ο Άδωνις είχε εγκαίρως και δημόσια προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί προς την λύση του εξώδικου, αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν προβεί σε επαναδιατύπωση των δηλώσεών του.

«Ετοιμάζω εξώδικο στον κ. Τσίπρα για να το στείλω, σκοπός μου είναι να το στείλω σήμερα ή αύριο», δήλωσε χθες ο Άδωνις, ο οποίος συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να λέει, το είπε χθες και σε μια ομιλία, το είπε και προχθές στο Mega, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιουδήποτε δουλειά, σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση».

Αντί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να σκεφθεί το μέγεθος της προσβολής του σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης, προτίμησε να μην κάνει καμία διορθωτική κίνηση, ενώ ενημερωτικοί ιστότοποι, φίλα διακείμενοι στην Κουμουνδούρου, διακινούσαν χθες την «είδηση», ότι, δήθεν, ο πρόεδρος του Σύριζα ουδέποτε αναφέρθηκε ονομαστικά στον υπουργό. Όπως όμως έδειξαν δημοσιεύματα, ο Α. Τσίπρας κατονομάζει τον υπουργό Ανάπτυξης, στον οποίο καταλογίζει ότι έπαιξε σύνοικό διαμεσολαβητικό ρόλο για την εξασφάλιση απευθείας αναθέσεων.

Η προσπάθεια συκοφάντησης είναι, λοιπόν, συνειδητή και, όπως αναφέρει ο Άδωνις στο εξώδικο,  «ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας».

Παρά ταύτα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει μία ακόμη ευκαιρία για ανάκληση των συκοφαντικών δηλώσεων. Στο εξώδικο, ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση».

Πιο αναλυτικά, το εξώδικο, στο οποίο προχώρησε ο Άδωνις, είναι το εξής:

«Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία.

Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως.

Η  συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ  και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας.

Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments