Αυτοκίνητο

Volkswagen: Ρεκόρ παραγωγής με όπλο τη νέα γκάμα μοντέλων

Volkswagen: Ρεκόρ παραγωγής με όπλο τη νέα γκάμα μοντέλων
Χάρη στο Golf, το νέο Tiguan αλλά και το Polo μαζί με το Passat η VW είδε μέσα στο 2017 την παραγωγή της να εκτοξεύεται!

Έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2017. Ένα ρεκόρ παραγωγής που χάρισαν στη γερμανική φίρμα η νέα γκάμα μοντέλων. Η VW κατάφερε το περασμένο έτος να αυξήσει την παραγωγή τη σε όλα τα εργοστάσια που διαθέτει σε όλο τον κόσμο και να κρεμάσει στα κάδρα των επιτυχιών της ένα ακόμη ρεκόρ.

Για ακόμη μια φορά το μοντέλο που έδωσε τις περισσότερες πωλήσεις την προηγούμενη χρονιά στη Volkswagen – σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα – ήταν το νέο Golf . Να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο, από την πρώτη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 40 περίπου χρόνια έχει συνολική παραγωγή που αγγίζει τα 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Το πεντάθυρο Golf (hatchback) διατήρησε το ισχυρό προβάδισμά του στην κατηγορία του τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Το στέϊσον Golf (estate) σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στη γκάμα του μοντέλου, η οποία έφτασε το 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Εκτός από το Golf, άλλα δύο μοντέλα σημείωσαν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις. Ήταν το νέο Passat και το Polo.

Η επίδοση αυτή συνδυάστηκε με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το Tiguan ενώ δυναμικά μπήκαν στο στίβο των πωλήσεων και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc.

Σήμερα, η Volkswagen κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη συνολική παραγωγή στα 72 χρόνια ιστορίας της να ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια αυτοκίνητα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments