Διεθνή

Ρωσία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό (vid)

Ρωσία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό (vid)
Ανείπωτη τραγωδία από τη φωτιά σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία.

Τραγωδία στη Ρωσία με τον αριθμό των νεκρών συνεχώς να ανεβαίνει από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εμπορικό κέντρο στην σιβηρική πόλη Κεμέροβο. Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών κάνει λόγο για 48 νεκρούς, ανάμεσά τους 11 παιδιά.

Οι τραυματίες δεκάδες, όπως και οι αγνοούμενοι. 27 άνθρωποι αγνοούνται μέχρι στιγμής. Ανάμεσα σε αυτούς, πολλά παιδιά. Οι αρχές στη Ρωσία δεν είναι αισιόδοξες πως μετά από τόσες ώρες υπάρχουν ακόμα ελπίδες να βρουν ζωντανούς μέσα στο εμπορικό κέντρο. 

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για 69 αγνοούμενους, ανάμεσά στους 40 παιδιά, που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι ακόμα πιο βαρύς. Πολλά θύματα βρέθηκαν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο, το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς. Η υπόθεση διερευνάται.

Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία δεν σταμάτησαν λεπτό τις έρευνες. Η φωτιά που βυθίζει στο πένθος τη Ρωσία ξέσπασε την Κυριακή (25.03.2018). Τα αίτια δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα. Άλλοι λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν παιδότοπο, όταν τραμπολίνο πήρε φωτιά γιατί ένα παιδί έπαιζε με αναπτήρα. Άλλοι λένε ότι αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένα βραχυκύκλωμα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments