Ελλάδα

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί
Επιμένει στα παιχνίδια η Τουρκία και παίζει με την αγωνία των οικογενειών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η προφυλάκισή τους.

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης διέταξε σήμερα να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας της Αδριανούπολης παρά το νέο αίτημα που υπέβαλλαν οι δικηγόροι τους για την αποφυλάκισή τους, αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.

Ο χρόνος μάλιστα της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία». Από το πρωί ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν πολύ πιθανό να εξεταστεί σήμερα το θέμα της προφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου. 

Ο Πάνος Καμμένος επιμένει στα περί ομηρίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος πως η απελευθέρωση των στρατιωτικών θα γίνει πριν το Πάσχα: «Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιούνκερ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο». 

Η εφημερίδα Sabah μετέδωσε με έκτακτο την είδηση

Διαβάστε επίσης: Επιμένει στα περί ομηρίας ο Πάνος Καμμένος για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments