Διεθνή

Αμερική: Άρχισαν να πηγαίνουν και πάλι σινεμά

Αμερική: Άρχισαν να πηγαίνουν και πάλι σινεμά
Αμερική: Μετά από έναν αρκετά υποτονικό Σεπτέμβριο, ο Οκτώβριος ήταν δυνατός για τις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής.

Η Αμερική διένυσε έναν δυνατό Οκτώβρη όσο αφορά την επιστροφή του κόσμου στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN τα έσοδα από το Box Office ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων έχει και το γεγονός ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια πρεμιέρα πολυαναμενόμενης ταινίας. Ενδεικτικά, μέσα στο μήνα έπαιξαν στις αίθουσες το νέο Venom με τον Τομ Χάρντι, το James Bond: No Time To Die, το Dune και φυσικά το Halloween Kills.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές μέτωπο, ο Οκτώβριος έδειξε την αναζωπύρωση της ζήτησης για επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες χάρη σε μια σειρά επιτυχιών», δήλωσε στο CNN Business ο Shawn Robbins, επικεφαλής αναλυτής του BoxOffice.com. «Δεν είμαι σίγουρος ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα υπό τις συνθήκες της παρατεταμένης πανδημίας», πρόσθεσε.

Αμερική: Έρχονται βαριά χαρτιά τους επόμενους μήνες

Την ίδια ώρα το Χόλιγουντ μπορεί να περιμένει ακόμα καλύτερες μέρες καθώς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αναμένονται κάποια βαριά χαρτιά της βιομηχανίας του θεάματος. Η αρχή θα γίνει με το «Eternals» της Marvel που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου. Πρωταγωνίστρια στην ταινία είναι η Αντζελίνα Τζολί, ενώ το καστ συμπληρώνουν και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί της pop κουλτούρας.

Δυο εβδομάδες αργότερα θα κυκλοφορήσει το Ghostbusters: Afterlife. Πρόκειται για τη συνέχεια της κλασικής ιστορίας του 1984 με τον τον Πολ Ραντ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτές οι ταινίες αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση για αυτά που έρχονται τον Δεκέμβριο.

Μέσα στον τελευταίο μήνα του έτους, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη μεταφορά του μιούζικαλ «West Side Story» από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την επιστροφή του Matrix στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά από το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ταινία του γνωστού franchise θα προβληθεί ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στο HBO MAX.

Αμερική: Η επιστροφή του Spider Man

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, οι άνθρωποι της αγοράς περιμένουν ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του Δεκεμβρίου θα είναι η νέα ταινία του Spider Man με τίτλο «No Way Home». Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη στις 17 Δεκεμβρίου και οι εκτιμητές αναφέρουν ότι ενδέχεται να γίνει η πρώτη που θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο άνοιγμα της.

«Η Marvel είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του κινηματογράφου εδώ και αρκετό καιρό, και ενώ η βιομηχανία έχει φλερτάρει με τα 100 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχει επιστρέψει ακριβώς σε αυτό το ιερό έδαφος του box office», δήλωσε στο CNN Business ο Jeff Bock, ανώτερος αναλυτής της εταιρείας ερευνών ψυχαγωγίας Exhibitor Relations.

Αν ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι τόσο δυνατοί όσο ήταν ο Οκτώβριος, αυτό ανοίγει την πιθανότητα ενός ισχυρού 2022.«Τα μεγάλα ντεμπούτα σηματοδοτούν την ανάπτυξη προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η κινηματογραφική βιωσιμότητα πρέπει να δει βελτίωση για να προχωρήσουμε μπροστά], δήλωσε ο Bock.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments