Πολιτική

Βαρύ κλίμα για Καμμένο μετά τις δηλώσεις του για τον “τρελό” Ερντογάν

Βαρύ κλίμα για Καμμένο μετά τις δηλώσεις του για τον “τρελό” Ερντογάν
Δεν ήχησαν καλά στ' αυτιά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και η ευθεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον Ερντογάν.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει καλέσει υπουργικό συμβούλιο σήμερα στις 11:00 το πρωί, λίγες μόνο ώρες μετά τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία και τον Ερντογάν, το κλίμα για τον Πάνο Καμμένο στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης μόνο θετικό δεν είναι.

Τόσο οι συνεργάτες του πρωθυπουργού όσο και οι συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών, αφού προσπαθούσαν με κόπο να ξεπεράσουν την αρχική σκωπτική αντιμετώπιση των όσων είπε ο κ. Καμμένος, κυρίως για το χαρακτηρισμό του Ερντογάν ως «τρελού» και την πρόβλεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας της χώρας ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη και μπορούν να καθίσουν στις τουρκικές φυλακές και δεκαπέντε χρόνια, παρέπεμπαν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στα όσα θα πουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς.

Στην ερώτηση αν το «τρελός» που είπε ο κ. Καμμένος διαφέρει πολύ από το «σουλτάνος» που υπήρχε στην επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου και αν όλα αυτά συνιστούν αλλαγή στρατηγικής έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν απαντούσαν.

Απαντούσαν όμως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, βουλευτές έλεγαν ότι τέτοιες γραφικές κορόνες, όπως αυτές του υπουργού Εθνικής Αμυνας, γυρίζουν την εξωτερική πολιτική στην εποχή της γραφικότητας και των δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση χωρίς στρατηγική και σχέδιο και υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκαλείται στο κλίμα έξαρσης των εθνικών θεμάτων οφείλει να «μαζέψει» τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και να επαναχαράξει την εθνική γραμμή. Θύμιζαν μάλιστα ότι ήταν το Μαξίμου που έλεγε πριν από δύο εβδομάδες ότι χρειάζονται ψυχραιμία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και τώρα ο κ. Τσίπρας εγκαλείται από τον Ερντογάν να δείξει σοβαρότητα λόγω Καμμένου…

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ανεξάρτητα από την πολιτική βούληση τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Καμμένου, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση παρουσιάζει εκφυλιστικά φαινόμενα και, το χειρότερο, με επίκεντρο τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης επιμένει ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί δεν είναι όμηροι, όταν ο προϊστάμενός του υπουργός Εθνικής Αμυνας όχι μόνο λέει ότι είναι όμηροι, αλλά προβλέπει -ενώπιον της έκπληκτης ελληνικής κοινής γνώμης- ότι θα καθίσουν στις τουρκικές φυλακές δεκαπέντε χρόνια, ενώ αποκαλύπτει ότι δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα δεν υπάρχει.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς παρουσιάζει στους πολιτικούς αρχηγούς -χθες είδε τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Θεοδωράκη, σήμερα θα δει την κ. Γεννηματά και τον κ. Λεβέντη- μία εξαιρετικά αισιόδοξη εκδοχή των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, όταν ο κ. Καμμένος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα ψηφίσουν σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια στη Βουλή που θα περιλαμβάνει τη χρήση του όρου «Μακεδονία», αλλά και προσωπικά ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην έρθει ποτέ τέτοια συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Και όταν οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν στο βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένο ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είπε ότι τελειώνει τον Αύγουστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., εκείνος κάνει λόγο για «ανώμαλη άποψη, άποψη… κουλή», χαρακτηρίζει και πάλι «χαφιέ» τον επίσης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, καλεί τον πρωθυπουργό να μαζέψει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τόσκα και λέει ότι αν δεν ήταν οι ΑΝ.ΕΛ. τότε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παραδέχεται δημοσίως ότι αν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή και οι ΑΝ.ΕΛ. και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν τη στηρίξουν, τότε η κυβέρνηση θα έχει πολιτικό πρόβλημα, ενώ για το ίδιο θέμα ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απαντά «καθίστε και θα δούμε…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεοδωράκης: Πρόβλημα του Τσίπρα και της χώρας ο ΚαμμένοςΒόμβες Καμμένου: Έως και 15 χρόνια κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοίΚαμμένος προς Τουρκία: Μην ξεχνάτε πως χάσατε το 1821Άσκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα με εντολή Καμμένου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments