Διεθνή

Πούτιν: Αν η Δύση συνεχίσει στην Συρία, οι διεθνείς σχέσεις θα οδηγηθούν στο χάος

Πούτιν: Αν η Δύση συνεχίσει στην Συρία, οι διεθνείς σχέσεις θα οδηγηθούν στο χάος
Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης μετά τους βομβαρδισμούς στην Συρία. Στις τελευταίες εξελίξεις μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του, επιβεβαίωσε τους φόβους για ρήξη στην προσπάθεια ανεύρεσης οποιαδήποτε πολιτικής λύσης, πλέον.

Οι βομβαρδισμοί της Δύσης κατά της Συρίας, κατέστρεψαν τις πιθανότητες που υπήρχαν για την επίτευξη πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, συμφώνησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας για την κατάσταση στην Συρία, μετά την πραγματοποίηση των πυραυλικών επιθέσεων από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Βρετανία ως αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι το ενδεχόμενο συνέχισης των πυραυλικών επιθέσεων της Δύσης κατά της Συρίας, θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις διεθνείς σχέσεις.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι αν τέτοιες ενέργειες που παραβιάζουν τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ συνεχιστούν, τότε, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια κατάσταση χάους στις διεθνείς σχέσεις.

Η στάση Τραμπ

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αμετανόητος επιμένει στο "αποστολή εξετελέσθη". Μάλιστα σήμερα υπερσπίστηκε την φράση του αυτή.

Μετά τα σχόλια χρηστών του διαδικτύου και των ΜΜΕ που ακολούθησαν, ο Τραμπ έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: 

«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα», ενώ πρόσθεσε πως «γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!».

Η φράση αυτή είχε συνδεθεί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε (πολιτικά) για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Γαλλία: "Κίνδυνος" για ανθρωπιστική καταστροφή στη συριακή πόλη Ιντλίμπ

Εικόνες καταστροφής από τις επιθέσεις της Δύσης στη Συριά (pics&vid)

ΟΗΕ: Νέο σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία κατέθεσαν Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία

Επίθεση στη Συρία: Αποστολή εξετελέσθη – Το διπλωματικό αδιέξοδο παραμένει

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments