Διεθνή

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν ούτε να ακούν για Τούρκους στην Ευρώπη

Οι Αυστριακοί δεν θέλουν ούτε να ακούν για Τούρκους στην Ευρώπη
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ έχουν παγώσει και δεν αναμένεται σύντομα να αλλάξει αυτό.

Την αμετάβλητη, σαφή, απόρριψη από τη συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών ενδεχόμενης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα σε ποσοστό 75%, διαπιστώνει η τελευταία αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενόψει της αυριανής δημοσιοποίησης της νέας Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 75% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη και θα την χαιρέτιζε μόλις ένα 9%, που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό από ποτέ, ενώ ποσοστό 13% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να μην ενδιαφέρεται για το θέμα.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, το υψηλότερο ποσοστό απόρριψης από τους Αυστριακούς μίας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, συγκεκριμένα στο 80%, είχε καταγραφεί σε δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής τον Νοέμβριο του 2016.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ έχουν παγώσει και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην νέα έκθεση προόδου η Επιτροπή φέρεται να καταλήγει στο πλέον αρνητικό έως τώρα πόρισμά της για την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστρία: Τμήμα της Σερβίας το Κόσοβο, αναμφισβήτητα

Αυστρία: Ο υπουργός Εσωτερικών ζητά να απαγορεύεται η είσοδος προσφύγων στην Ευρώπη

Παγιδεύτηκε το χέρι της σε ένα πλέγμα και πέθανε από το κρύο

Αυστρία: Οι πολίτες μπορούν να λένε «άντε γα@@@σου» στους πολιτικούς και με νόμο πλέον

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments