Διεθνή

Αυστρία: Αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Ιταλία

Αυστρία: Αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Ιταλία
Στη μεταφορά τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων κοντά στα σύνορά της με την Ιταλία προέβη η Αυστρία, έτσι ώστε να προφυλαχθεί από ένα νέο κύμα προσφύγων.

«Αναμένω ότι οι έλεγχοι στα σύνορα πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο» δήλωσε σε εφημερίδα της Αυστρίας ο υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Αυστρία είναι μέλη της ανοικτής συνοριακής ζώνης Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η ελεύθερη κυκλοφορία διακυβεύεται από την επανεισαγωγή των ελέγχων μετά την αύξηση των προσφύγων που παρατηρήθηκε το 2015/16.

«Βλέπουμε πως η κατάσταση στην Ιταλία γίνεται όλο και πιο έντονη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποφύγουμε μια κατάσταση παρόμοια με το καλοκαίρι του 2015» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντόσκοτσιλ, αναφέροντας ωστόσο πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τους νέους ελέγχους.

Η Ιταλία έχει υποδεχτεί πάνω από 80.000 πρόσφυγες μέχρι στιγμής φέτος, οι περισσότεροι από τους οποίους έφθασαν με βάρκα από την Αφρική, καθιστώντας την Ιταλία το κύριο σημείο εισόδου στην Ευρώπη.

Η Αυστρία έχει ήδη μεταφέρει βαρύ εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων, στην επαρχία του Τιρόλο που συνορεύει με την Ιταλία, για να μπλοκάρει τις εισόδους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργού.

Ο στρατός θα είναι, επίσης, σε θέση να στείλει 750 στρατιώτες εντός 72 ωρών για να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να παρουσιάσει μια σειρά μέτρων για τη μείωση της ροής των προσφύγων στην κεντρική Μεσόγειο, την Τρίτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments