Αυτοδιοίκηση

Χανιά: Πότε θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές

Χανιά: Πότε θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές
Καθορίστηκε η τουριστική ζώνη στην οποία μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές στα Χανιά.

To σύνολο της παλιάς πόλης των Χανίων, καθώς και το τμήμα της παλιάς εθνικής οδού με τις κάθετες οδούς, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου, καθορίζει ως τουριστική περιοχή ο δήμος Χανίων με απόφασή του που εστάλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, προς το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

”Η ανάγκη να αποκτήσει ζωή η πόλη και ο Δήμος μας στις περιοχές εκείνες, που είναι κατ΄ εξοχήν επισκέψιμες από τουρίστες, είναι επιτακτική για έναν προορισμό, που θέλει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Παράλληλα, δεν αναστατώνεται η ζωή του προσωπικού και των επιχειρήσεων, που βρίσκονται εντός περιοχών με χαμηλή επισκεψιμότητα” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας.

”Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα να ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την τουριστική περίοδο κατά τις Κυριακές και να διευρύνουν κατά δύο ώρες το βραδινό τους ωράριο είναι προαιρετική για τον καθένα, που δεν θα απειλείται πλέον από την επιβολή προστίμου για τη λειτουργία της επιχείρησής του, εκτός του θεσμοθετημένου ωραρίου” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου έχουν υπάρξει αντιδράσεις στα Χανιά, με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να τάσσεται συνολικά κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Καλαμαριάς: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΚΕΑ

Γιάννης Μπουτάρης: Προχωρούν οι διαδικασίες για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

Δωρεάν εμβολιασμοί στο δήμο Θεσσαλονίκης

Δήμος Ηλιούπολης: Συνεχίζεται η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments