Ελλάδα

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των εργαζομένων – Άδειασαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή (pics)

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των εργαζομένων  – Άδειασαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή (pics)
Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης.

Η προσυγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Πλατεία Συντάγματος.

Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η ΔΕΗ οδηγείται σε μη βιωσιμότητα και η αρνητική επίπτωση στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια για την χώρα καθώς και στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία θα είναι τεράστια.

Να γίνει γνωστό, ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, φτάνοντας στην Βουλή, προχώρησαν σε μια συμβολική ενέργεια αδιάζοντας σακούλες γεμάτες με λιγνίτη. Η προεδρική φρουρά έχει φύγει ήδη από του σημείο.

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσης, και προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση δύο θυγατρικών της ΔΕΗ, μία για τα περιουσιακά στοιχεία (μονάδες και δικαιώματα εκμετάλλευσης λιγνιτωρυχείων) στο Βορρά και άλλη για το Νότο, προκήρυξη του διαγωνισμού ως το τέλος Μαΐου και ολοκλήρωσή του σε ορίζοντα έξι μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ στα γραφεία της ΔΕΗ

Πορεία συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών (pics)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments