Ελλάδα

Ηράκλειο: “Μπλόκο” στο λιμάνι σε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων τροφίμων (pic)

Ηράκλειο: “Μπλόκο” στο λιμάνι σε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων τροφίμων (pic)
Το πρωί του Σαββάτου (28/4), τα στελέχη του Γραφείου Τροχαίας Αγορανομίας του ΚΛΗ έκαναν έλεγχο σε ένα φορτηγάκι με βουλγάρικες πινακίδες.

Οι συστηματικοί έλεγχοι που κάνει καθημερινά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε οχήματα που φτάνουν στο λιμάνι με το πλοίο της γραμμής είχαν ως αποτέλεσμα να μπει "μπλόκο" σε μεγάλη ποσότητα τροφίμων που θα κατέληγαν στο πιάτο μας… κάτω από ακατάλληλες συνθήκες και ως εκ τούτου ήταν και τα ίδια ακατάλληλα για κατανάλωση.

Το πρωί του Σαββάτου (28/4), τα στελέχη του Γραφείου Τροχαίας Αγορανομίας του ΚΛΗ έκαναν έλεγχο σε ένα φορτηγάκι με βουλγάρικες πινακίδες και με οδηγό έναν Έλληνα 58 ετών ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί με το πλοίο της γραμμής.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτό εκατοντάδες κιλά αλλαντικών αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, εντοπίστηκαν 221 κιλά αλλαντικά, 21 κιλά λευκό τυρί, 10 κιλά προϊόντων γάλακτος καθώς και 24 κιλά ξινόγαλο.

Συνεχίζοντας τον έλεγχο οι λιμενικοί, διαπίστωσαν ότι το ψυγείο στο φορτηγάκι δεν λειτουργούσε με συνέπεια η θερμοκρασία στην οποία ήταν εκτεθειμένα τα προϊόντα, να ξεπερνάει τους 23 βαθμούς Κελσίου! Ο τρόπος δηλαδή που συντηρούνταν οι ποσότητες αυτές, δεν ήταν ο προβλεπόμενος αφού για να διατηρηθούν και να μην υποστούν αλλοιώσεις, η θερμοκρασία πρέπει να είναι αρκετά χαμηλότερη.  Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία διακίνησης τροφίμων ακατάλληλων για κατανάλωση ωστόσο με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, στελέχη του ΚΛΗ είχαν μπλοκάρει ξανά παρόμοιο φορτίο (κρέας) το οποίο επίσης μεταφέρονταν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

πηγή:ekriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Δυο τραυματίες από το σοβαρό τροχαίο στους Κουνάβους

Κρήτη: Η φωτιά στην αποθήκη τους οδήγησε στο νοσοκομείο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments