Γεύση

Νεπάλ: ”Επενδύει” στον τουρισμό με την γαστρονομία του

Νεπάλ: ”Επενδύει” στον τουρισμό με την γαστρονομία του
Με πρωτοβουλία των αρχών της χώρας.

Οι αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την παραδοσιακή κουζίνα του Νεπάλ στην παγκόσμια αγορά, εξέδωσαν ένα βιβλίο παραδοσιακής μαγειρικής που συνοδεύεται από ένα βίντεο στο πλαίσιο της εκστρατείας: ”Παγκοσμιοποίηση της γαστρονομικής κληρονομιάς του Νεπάλ”.

Να γίνει γνωστό, ότι η κίνηση αυτή είναι μια κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, του Συλλόγου των Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των Σεφ, των Εστιατορίων και των μπαρ της χώρας με στόχο να εισέλθει το Νεπάλ στη διεθνή αγορά ως παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός.

Η εκστρατεία που στοχεύει και στην προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στην χώρα αυτή των Ιμαλαϊων με το σύνθημα: ”Χρονιά επίσκεψης στο Νεπάλ 2020”, στην πρώτη φάση αναδεικνύει 30 πιάτα παραδοσιακής μαγειρικής που αντιπροσωπεύουν την περιοχή, τον πολιτισμό, τα τοπικά πανηγύρια και την εθνοτική ποικιλομορφία της χώρας.

Τέλος, τα συγκεκριμένα πιάτα επιλέχθηκαν από περίπου 200 που μαγειρεύουν τα τοπικά νοικοκυριά και εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα μετά από προτάσεις εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν τις πρώτες ύλες όπως τα μπαχαρικά, τα καρυκεύματα, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τα συστατικά καθώς και τις θερμίδες, σύμφωνα με τις διεθνείς διατροφικές πρακτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments