Πολιτική

ΛΑΕ: “Αλληλεγγύη στον 11χρονο Αμίρ – Ούτε σπιθαμή γης στον ρατσισμό”

ΛΑΕ: “Αλληλεγγύη στον 11χρονο Αμίρ – Ούτε σπιθαμή γης στον ρατσισμό”
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση με πέτρες και μπουκάλια, εναντίον του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν και της οικογένειας του, που έγινε από αγνώστους στο σπίτι τους στην Δάφνη.

ΛΑΕ: "Αλληλεγγύη στον 11χρονο Αμίρ – Ούτε σπιθαμή γης στον ρατσισμό".

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Σαν να μην έφτανε η ρατσιστική αντιμετώπιση που επιφύλαξεο Διευθυντής του Σχολείου που αρνήθηκε να επιτρέψει στον Αμίρ να παρελάσει με την ελληνική σημαία, σαν να μην έφτανε η ανακοίνωση υποστήριξης της απαράδεκτης στάσης του διευθυντή, από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου που φοιτά το Αφγανόπουλο, τώρα ο φασισμός χτυπάει την πόρτα του σπιτιού της οικογένειας των μεταναστών από το Αφγανιστάν και απειλεί την σωματική τους ακεραιότητα και την οικιακή τους ειρήνη. 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη μας στον 11χρονο Αμίρ και την οικογένεια του και τους υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τους αγώνες μας στους δρόμους, στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και παντού, ούτως ώστε τέτοιες ενέργειες να απομονώνονται καθολικά και ο ρατσισμός να μην βρει το έδαφος που διεκδικεί μέσα στην κοινωνία μας για να απλώσει τις δηλητηριώδεις του ρίζες. 

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς και την αστυνομία, να προχωρήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη των υπαιτίων της ρατσιστικής αυτής επίθεσης και να αναλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις. 

Δυστυχώς τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις δεν είναι κάτι καινούριο και η ανοχή της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ολιγωρία των αρμοδίων αρχών σε ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν είναι αυτή που επιτρέπει στα φασιστοειδή να νιώθουν ασφαλή με το να λιθοβολούν όποιον άνθρωπο δεν τους αρέσει το χρώμα του.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μετανάστευση και προσφυγιά και είμαστε βέβαιοι ότι θα απομονώσει τόσο ιδεολογικά όσο και κοινωνικά τους τραμπούκους που μέσα στα σκοτάδια, επιτίθενται σε απροστάτευτες οικογένειες μεταναστών. Ούτε σπιθαμή γης, στον ρατσισμό» καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments