Οικονομία

Κρούση Ντάισελμπλουμ σε Λαγκάρντ: Να μειωθούν τα πλεονάσματα

Κρούση Ντάισελμπλουμ σε Λαγκάρντ: Να μειωθούν τα πλεονάσματα
"Δεν πρέπει να έχουμε μη ρεαλιστικούς στόχους για την Ελλάδα" τόνισε ο πρόεδρος του Eurοgroup.

Στην άποψη του που είχε αναφέρει και προ εβδομάδων για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας κάτω από το 3,5% από το 2018 και μετά επανέλαβε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος είπε πως το Eurogroup θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό για τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018. Το να ζητάμε από την Ελλάδα να διατηρεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπερβολικό, υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters. 

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και ότι οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Δήλωσε επίσης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ότι η Ελλάδα έχει ως σήμερα σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ότι ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Δήλωσε τέλος ότι στόχος είναι η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments