Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο αξίας 60.000€ για… 8χρονους

Αυτοκίνητο αξίας 60.000€ για… 8χρονους
Έχει σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως τη δυνατότητα καθοδήγησης και απενεργοποίησης του από απόσταση.

​Ο Στιούαρτ Πέντικτον δεν κρύβει τις προθέσεις του: «Το υπό κλίμακα 1:3 αυτοκίνητο που παράγουμε απευθύνεται σε παιδιά Κροίσων. Γι’ αυτό άλλωστε οι τιμές του κυμαίνονται από τα 35 έως και τα 60.000€. Το πρώτο που κατασκευάσαμε ήταν για μια βασιλική οικογένεια. Τους άρεσε τόσο, που πήραν και δεύτερο ίδιο σε άλλο χρώμα».

Αυτά φυσικά συμβαίνουν στο Λονδίνο, όπου οι τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών δεν διστάζουν να βάλουν στις προθήκες τους αυτοκίνητα για παιδιά 8-12 ετών τα οποία κοστίζουν όσο δύο μεσαία –κανονικά και όχι παιχνίδια- οικογενειακά μοντέλα.

Βλέπετε η πρωτεύουσα του Ενωμένου Βασιλείου γεμίζει αυτές τις ημέρες από ζάπλουτους επισκέπτες που τιμούν το ιδιαίτερα λαμπερό χριστουγεννιάτικο κλίμα της πόλης, το οποίο φυσικά συνοδεύεται από πανάκριβες προτάσεις αγορών σε όλα τα επίπεδα.

Πέρα από την πολυτελή κατασκευή του παιδικού αυτοκινήτου του Πέντικτον, αυτό διαθέτει και αρκετά καλές επιδόσεις, καθώς έχει τελική ταχύτητα 35 χλμ./ώρα. Επίσης έχει σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως τη δυνατότητα απενεργοποίησής του από απόσταση, αν ο ζάπλουτος μικρός οδηγός το παρακάνει ή ξεφύγει από τα όρια που του έχει θέσει ο γονιός του.

Φυσικά παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα: Γιατί να δώσει κανείς αυτό το εξωφρενικό ποσό για ένα τέτοιο παιχνίδι, όταν κάθε παιδί μπορεί να έχει ένα καρτ που και οι επιδόσεις του και οι συγκινήσεις που προσφέρει είναι πολλαπλάσιες. Μια καλή απάντηση θα ήταν: «Γιατί μπορεί».

Περισσότερα