Αθλητισμός

Η πρόταση έκπληξη για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ και η μεγάλη είδηση: Συμφώνησαν Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!

Η πρόταση έκπληξη για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ και η μεγάλη είδηση: Συμφώνησαν Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση με θέμα τα μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα ενόψει του νέου αθλητικού νόμου.

Αυτές είναι οι 5 προτάσεις που κατέθεσε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον αρμόδιο Υπουργό:

1) Άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων φιλάθλων

Η Super League ζήτησε να αρχίσουν από τη νέα σεζόν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων κάτι το οποίο φέτος έχει σταματήσει λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση.

Ειπώθηκε ότι στις μετακινήσεις θα τίθεται επικεφαλής υπεύθυνος από την ΠΑΕ ενώ όσοι μετακινούνται θα έχουν ήδη δώσει το ΑΜΚΑ τους και θα έχουν ταυτοποιηθεί.

Η Αστυνομία έδειξε ότι είναι θετική. 

Όσον αφορά τις ΠΑΕ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρότειναν να θεσπιστεί ποσοστό μίνιμουμ 5% επί του συνόλου των εισιτηρίων κατά τα διεθνή πρότυπα, το οποίο οι γηπεδούχες ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στις φιλοξενούμενες και θα μπορούν να συμφωνούν και για μεγαλύτερο ποσοστό αν θέλουν.

Όσον αφορά την ΔΕΑΒ, που επίσης είναι θετική για την άρση της απαγόρευσης, έγινε αναφορά στις δύο διαφορετικές εικόνες που παρουσιάστηκαν στο Γ. Καραϊσκάκης την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Κυριακή. Όπως ειπώθηκε στον αγώνα με την Μπεσίκτας δεν άναψε ούτε ένα καπνογόνο εν αντιθέσει με τον αγώνα με τον Ατρόμητο, στον οποίο άναψαν πολλά καπνογόνα. 

Αυτό πρέπει να μα προβληματίσει, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

2) Κάρτα φιλάθλου

Η Super League και οι ομάδες ζήτησαν να μην ισχύσει υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός της χρήσης καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αρκεί για τον εντοπισμό όποιων έχουν παραβατική συμπεριφορά. 

Στο σημείο εκείνο ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είπε ότι στον αγώνα Άγιαξ – Παναθηναϊκός κάποιος φίλαθλος της ομάδας έκανε κάτι, τον εντόπισαν οι κάμερες και τον συνέλαβαν.

3) Ποινές σε οπαδούς που συλλαμβάνονται για επεισόδια

Για τις ποινές που επιβάλλονται στους οπαδούς που συλλαμβάνονται για επεισόδια, η Super League ζήτησε να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίων αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Αυτήν την ποινή μπορεί να την επιβάλει ο εισαγγελέας όταν κινείται αυτόφωρη διαδικασία.

4) Security στα γήπεδα

Για το θέμα των σεκιούριτι, ειπώθηκε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και συζητήθηκε το θέμα της πιστοποίησής τους από άλλον φορέα και όχι από την ΕΠΟ όπως συμβαίνει τώρα. 

5) Ποινικές ευθύνες προέδρων ΠΑΕ

Δείτε τη συνέχεια εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments