Τεχνολογία
pagenews.gr / Τεχνολογία / Alexa: Η ψηφιακή βοηθός της Amazon που θα μπορεί να συζητάει
Alexa: Η ψηφιακή βοηθός της Amazon που θα μπορεί να συζητάει | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Μαρτίου 2017, 15:05 13 Μαρτίου 2017, 15:05

Οι ψηφιακοί βοηθοί έχουν ως βασική λειτουργία το να απαντούν σε ερωτήσεις χρηστών.

Δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με τον χρήστη εάν δεν δεχτούν κάποια ερώτηση. 


Η Amazon όμως σκοπεύει να το αλλάξει αυτό με τη ψηφιακή της βοηθό, Alexa. 


Η Alexa είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα να κάνει συζητήσεις με τους χρήστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information, η Amazon έχει αποφασίσει να ξοδέψει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων με σκοπό την βελτίωση της τεχνολογίας αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας.

Για να μπορέσει να αναμιχθεί περισσότερο στις συζητήσεις των χρηστών, η Alexa θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τον τόνο της φωνής. Πρέπει να καταλαβαίνει αν το άτομο είναι χαρούμενο, θυμωμένο, λυπημένο κλπ. Επίσης πρέπει να καταλάβει πότε είναι η σωστή στιγμή για να αρχίσει μια συζήτηση.

Ένα από τα features που αναμένεται να έχει είναι τα push notifications. Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα push notification από κάποια εφαρμογή, η Alexa θα μπορεί να το διαβάζει δυνατά. Για παράδειγμα αν αντιληφθεί κάποια κίνηση στις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού σου ή ότι κάποιος είναι στην πόρτα, θα σε ειδοποιεί χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξεις το κινητό. Θεωρητικά θα μπορείς να της ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες ή να ξεκλειδώσει την πόρτα.

Η Alexa είναι ήδη ανοιχτή σε third-party developers και κατασκευαστές hardware. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα πότε θα έρθουν τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία από τη μια μοιάζουν αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά για άλλους ίσως είναι λίγο τρομακτικά.2017