Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ανησυχεί ο Μουζάλας για νέο κύμα μετανάστευσης
Ανησυχεί ο Μουζάλας για νέο κύμα μετανάστευσης | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Μαρτίου 2017, 15:34 14 Μαρτίου 2017, 15:34

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα μετανάστευσης αναφέρθηκε ο Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως πάντα υπάρχει κίνδυνος ενός νέου κύματος.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση τηρείται κανονικά, με την χώρα μας να είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Μουζάλας εγκαινίασε νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θήβα Το νέο κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, αλλά και 65 κοντέινερ.

Στο κέντρο φιλοξενίας της Θήβας θα υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και κοινόχρηστα μπάνια -περίπου 65.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζάλα, πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες, «θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε. Πώς δηλαδή από τις σκηνές φτάσαμε σε σπιτάκια με αξιοπρέπεια, με κουζίνες, αλλά και όλα όσα είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από δύο δωμάτια με δύο διπλές κουκέτες το καθένα, μία κουζίνα και μία τραπεζαρία. Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώροι λατρείας, αλλά και ιατρεία.

Ετικέτες: 


2017