Τεχνολογία

DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά “μνήμη”

DeepMind: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά “μνήμη”
Η νέα ικανότητα αποκτήθηκε χάρη στη συνεργασία της ομάδας της DeepMind και ερευνητών από το Imperial College London.

Μια νέα δυνατότητα ανέπτυξε η DeepMind της Alphabet (μητρική της Google), που πλέον έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διατηρεί τις πληροφορίες που έχει αποκτήσει στο παρελθόν και να τις ξανά χρησιμοποιήσει.

Η νέα ικανότητα αποκτήθηκε χάρη στη συνεργασία της ομάδας της DeepMind και ερευνητών από το Imperial College London. Ο ερευνητής της DeepMind, James Kirkpatrick, δήλωσε πως μέχρι τώρα είχαμε ένα σύστημα που μάθαινε να παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι, αλλά μπορούσε μόνο ένα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μπορεί να μάθει να παίζει πολλά παιχνίδια το ένα μετά το άλλο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, το μειονέκτημα ήταν η αδυναμία των νευρωνικών δικτύων και της τεχνητής νοημοσύνης να μεταφέρουν γνώση, κάτι που προφανώς επιχειρούν να λύσουν με την νέα τους εξέλιξη.

Όσον αφορά στη “συνεχή εκπαίδευση”, είναι κάτι που το βλέπουμε στις σημερινές ψηφιακές βοηθούς, όπου οι χρήστες κάνουν follow-up ερωτήσεις χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνονται ή να δίνουν διευκρινίσεις. Προφανώς ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή και σε λίγα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να μας εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments