Τεχνολογία

Samsung: Eπενδύει σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 10nm & 7nm

Samsung: Eπενδύει σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 10nm & 7nm
H Samsung ανακοίνωσε πως επενδύει σχεδόν 7 δισ. δολάρια για την δημιουργία εγκαταστάσεων κατασκευής chip αρχιτεκτονικής 7nm.

H Samsung ανακοίνωσε πως επενδύει σχεδόν 7 δισ. δολάρια για την δημιουργία εγκαταστάσεων κατασκευής chip αρχιτεκτονικής 7nm. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα δημιουργηθούν το 2018.

Πηγές αναφέρουν ότι στις 13 Μαρτίου η Samsung Electronics πήρε την τολμηρή απόφαση να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής ημιαγωγών με τη διαδικασία των 10nm στη βιομηχανική πόλη Hwaseong, 40 χλμ. νοτιοδυτικά της Σεούλ. Ήδη έχει παραγγείλει εξοπλισμό, ο οποίος θα φτάσει τον Μάιο. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Samsung θα βάλει 2.18 δισ. για την τωρινή διαδικασία παραγωγής 10nm. Οι γραμμές παραγωγής έχουν αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 835 για λογαριασμό της Qualcomm, αλλά και τον δικό της Exynos.

Ο κορεάτικος κολοσσός έχει υψηλές προσδοκίες και για τα chips αρχιτεκτονικής 7nm, που θα μπουν στα κινητά του 2018. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν δίπλα στο 17 Line, την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα εργοστάσια της Samsung. Ο λόγος που η Samsung κάνει τα τεράστια βήματα είναι η TSMC. Η κύρια αντίπαλος της Samsung Electronics έκλεισε συμφωνία με την Apple για την κατασκευή των επεξεργαστών A10 και A10X, κάτι που ήταν δυνατό χτύπημα για τη Samsung.

H υπόλοιπη επένδυση (5.23 δισ. δολάρια) προορίζεται για να διασφαλίσει ότι θα κατασκευάζονται μηνιαίως 30.000 κομμάτια αρχιτεκτονικής 7nm. Εκπρόσωπος της Samsung φέρεται να έχει δηλώσει στις πηγές πως αν η εταιρεία καταφέρει να κλείσει deal με την Apple, η επένδυση είναι πιθανό να αυξηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments