Αθλητισμός

Απίστευτο: αυτό σκοπεύει να κάνει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον ΠΑΟ!

Απίστευτο: αυτό σκοπεύει να κάνει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον ΠΑΟ!
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε χθες το βράδυ από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου και έρχεται... extreme makeover!

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο η πρόσφατη εικόνα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου της Super League, είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Οι τέσσερις ήττες από ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτές προήλθαν έχουν σκορπίσει προβληματισμό, αφού το υλικό που υπάρχει στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» (κάτι που ομολόγησαν τόσο ο Πάουλο Μπέντο, όσο και ο Βασίλης Βούζας) έχει ποιοτικά ελλείμματα, κάτι που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Πως μεταφράζεται όλο αυτό; Ανεξαρτήτως της κατάληξης, που θα έχει η σεζόν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στον Ολυμπιακό πάμε ένα καλοκαιρινό extreme make-over, με πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, που θα υποστεί αναγκαστικά πολύ μεγάλες αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ των Πειραιωτών, αριθμεί 25 μέλη, όμως ελάχιστοι μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για την ομάδα της επόμενης σεζόν.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει επισήμως τέσσερις δανεικούς στο ρόστερ του, όμως κανείς εξ’ αυτών δεν έχει βγάλει μάτια ούτως ώστε να θεωρεί σίγουρη την παραμονή του στο λιμάνι.

Ο Νίκολα Λεάλι έκαψε το χαρτί του με τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις και δύσκολα θα γίνει κίνηση εξαγοράς των δικαιωμάτων του από την Γιουβέντους, ενώ τόσο ο Χουάν Κάρλος Παρέδες, όσο και ο Αλί Σισοκό δεν έχουν πείσει προς το παρόν ότι πάνω τους μπορεί να στηριχθεί ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας.

Αντιθέτως (σχεδόν) σίγουρος μπορεί να θεωρείται ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, αφού η συμφωνία με την Ρεάλ Σοσιεδάδ αφορά δανεισμό και για την επόμενη σεζόν.

ΟΙ «ΠΑΛΙΟΙ»

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τόσο ο Εστέμπαν Καμπιάσο, όσο και ο Τσόρι Ντομίνγκες πλησιάζουν στον επίλογο της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Οι δύο Αργεντινοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα στο λιμάνι και είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν την ενεργό δράση.

Από τον Ολυμπιακό υπάρχει σκέψη να συνεχίσουν να προσφέρουν στον σύλλογο, όχι όμως ως ποδοσφαιριστές, με το ενδιαφέρον της Ρίβερ Πλέιτ που τους θέλει να κλείσουν εκεί την καριέρα τους να είναι ενεργό.

Ελάχιστες πιθανότητες έχει να συνεχίσει και ο ο Όσκαρ Καρντόσο, αφού το πολύ βαρύ του συμβόλαιο, σε συνδυασμό με την φτωχή αγωνιστική του προσφορά καθιστούν μάλλον απαγορευτική την παραμονή του στους Πειραιώτες για την νέα σεζόν.

ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σήμερα το μέλλον του Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός που έμεινε εκτός αποστολής από τον Βασίλη Βούζα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν πείθει ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για το μέλλον, παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε με πολλές προσδοκίες κι έχει ένα πολύ βαρύ συμβόλαιο που πολύ δύσκολα σπάει.

Η άποψη του επόμενου προπονητή θα είναι καθοριστική για το μέλλον του Μάριν, ενώ με τις υπάρχουσες συνθήκες δύσκολη θεωρείται η παραμονή και του Μανουέλ Ντα Κόστα, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Υπό κρίση θα τεθεί και το θέμα του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ενώ κάποιες αμφιβολίες υπάρχουν και αναφορικά με τον Μπρούνο Βιάνα που δεν είναι 100% σίγουρος για του χρόνου.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Ποιά είναι η βάση που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας; Μετρημένα κουκιά. Ακλόνητος κάτω από τα δοκάρια είναι ο Στέφανος Καπίνο που σε λίγο θα γίνει κι από τους πιο παλιούς στο ρόστερ, ενώ δεδομένη έχουν την θέση τους για τον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας οι Ντιόγκο Φιγκέιρας, Μποτία, Φορτούνης, Ελγιουνούσι, Ρομαό, Ανσαριφάρντ, Αντρέ Μαρτίνς, Σεμπά, όπως και η νέα γενιά (Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης, Ανδρούτσος) που θα επωμιστεί περισσότερες ευκαιρίες κι ευθύνες και ενδεχομένως να εμπλουτιστεί κι από άλλους παίκτες της ομάδας νέων που έχουν ξεχωρίσει (πχ. Βρουσάι). Αυτοί όμως είναι μόλις 13.

ΟΙ… ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Ο Ολυμπιακός μπορεί να εμπλουτίσει το δυναμικό του με τις επιστροφές κάποιων εκ των αναρίθμητων δανεικών που έχει σε διάφορες ομάδες. Έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον 21χρονο Σενεγαλέζο στόπερ της Αζαξιό Πάπε Αμπού Σισέ (αμφίβολο αν θα ενταχθεί άμεσα), φέρεται να έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του Μανώλη Σιώπη, ενώ είναι απόλυτο φαβορί και για την απόκτηση του Σπύρου Ρισβάνη.

Από εκεί και μετά οι πιο ισχυρές υποψηφιότητες για επιστροφή και παραμονή έχουν οι Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Τσιμίκας (Έσμπειργκ), Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης, αν και το σπάσιμο του διετούς δανεισμού του δεν είναι εύκολη υπόθεση), Ζντιέλαρ (Μαγιόρκα), για διάφορους λόγους δύσκολα θα επιστρέφουν στο λιμάνι οι Ομάρ (Χαλ), Γούτας (Κορτράικ), Κασάμι (Νότιγχαμ), Κολοβός (Μαλίν), Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ), Πάρντο (Ναντ), Καραμάνος (Φεϊρένσε), Μπεν (Πανιώνιος) για τους οποίους πιθανότατα οι ομάδες τους θα εξασκήσουν τις οψιόν αγοράς είτε θα ψάξουν αλλού την τύχη τους, ενώ στον αέρα είναι το μέλλον του Δημήτρη Σιόβα (Λεγανές).

Η ΣΟΥΜΑ

Για να γίνει σχηματοποιημένο το αύριο του Ολυμπιακού και οι τεράστιες ανάγκες του για ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία… σούμα ανά θέσεις για να γίνει αντιληπτό, περίπου πόσες προσθήκες θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός, πάντα με το περιθώριο λάθους που μπορεί να εμπεριέχει μία εκτίμηση που γίνεται στα τέλη Μαρτίου. Οι σίγουροι ή οι σχεδόν σίγουροι για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2017-18 είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Καπίνο, Γιαννιώτης (;), Χουτεσιώτης (;)

Αμυντικοί: Ντιόγκο Φιγκέιρας, Μποτία, Νικολάου, Ρέτσος, Μπρούνο Βιάνα (;), Σισέ (;), Λαΐφης (;), Ρισβάνης (;) Ντε Λα Μπέγια, Τσιμίκας.

Αμυντικοί μέσοι: Ρομαό, Ζντιέλαρ, Σιώπης, Μπουχαλάκης (;)

Μεσοεπιθετικοί: Φορτούνης, Σεμπά, Ελγιουνούσι, Αντρέ Μαρτίνς, Μάριν (;), Μανθάτης, Ανδρούτσος.

Επιθετικοί: Ανσαριφάρντ, Βρουσάι.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κάνει γερές ενέσεις ποιότητας το προσεχές καλοκαίρι, αν θέλει να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας του, αφού τα ελλείμματα είναι οφθαλμοφανή. Τι θα ήθελαν οι οπαδοί του για να το πούμε και σχηματικά; Έναν Ρομπέρτο, έναν Μέλμπεργκ, έναν Χολέμπας, δύο εξτρέμ τύπου Μιραλάς, Κάμπελ και οπωσδήποτε ένα φορ των 20 γκολ τύπου Μήτρογλου. Μεγάλα στοιχήματα σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και κρίσιμα καλοκαίρια των τελευταίων ετών για τους «ερυθρόλευκους».

πηγή: sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments