Ελλάδα

Τρομοδέματα: Αποδέκτης και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Τρομοδέματα: Αποδέκτης και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ
Τα οκτώ δέματα φαίνεται πως ταχυδρομήθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή και όχι μαζί με τα άλλα δύο που κατέληξαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Από τα 8 τρομοδέματα που εντόπισε η ΕΛΑΣ χθες το απόγευμα, το ένα είχε ως αποδέκτη τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Οπως είναι γνωστό από χθες, ο άλλος παραλήπτηςη ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν μεταξύ των ατόμων που θα παραλάμβαναν τα οκτώ νέα «πακέτα-βόμβες» ήταν και ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Τα οκτώ δέματα είχαν αποδέκτες ισχυρούς Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονται Ελληνες οικονομολόγοι, πρώην υπουργοί, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά.

Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας τα οκτώ δέματα φαίνεται πως ταχυδρομήθηκαν σε διαφορετική χρονική στιγμή και όχι μαζί με τα άλλα δύο που κατέληξαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, τότε εικάζεται πως η πρώτη αποστολή έγινε σε δοκιμαστικό πλαίσιο, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτά μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να γίνει αντιληπτό το περιεχόμενό τους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επιστολών είναι ίδια σε επίπεδο εκρηκτικής ύλης και συνδεσμολογίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments