Αθλητισμός

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός μπλόκαραν την αναδιανομή των τηλεοπτικών!

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός μπλόκαραν την αναδιανομή των τηλεοπτικών!
Ιστορικά είναι ελάχιστες οι φορές, που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν κοινές επιδιώξεις, σχεδόν ταυτόσημες θέσεις, και πρωτοστατούν από κοινού στη λήψη ή όχι συγκεκριμένων αποφάσεων.

Αυτό, συνέβη στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και ειδικότερα στο θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων, υπέρ των μικρομεσαίων ΠΑΕ και κατά των μεγάλων, οι οποίες θα στερηθούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εμπορικότητα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το θέμα ως ευκαιρία για να φέρει στην επικαιρότητα το θέμα της μετοχικής σύνθεσης της ΑΕΚ και τη «σχέση» του Δ. Μελισσανίδη με τον ΟΠΑΠ, βάζοντας το θέμα της μετοχικής σύνθεσης, του ασυμβίβαστου και της πολυιδιοκτησίας και ζητώντας την πρόβλεψη αυστηρών ποινών προκειμένου να συναινέσει.

Ο Παναθηναϊκός, που είναι εξ’ αρχής αρνητικός στην αναδιανομή, έβαλε κι αυτός μια σειρά προϋποθέσεων για να συμφωνήσει. 

Όπως ειπώθηκε πρέπει να υπάρχει οικονομικός έλεγχος ώστε οι ομάδες που δίνουν χρήματα από τα τηλεοπτικά να ξέρουν που πηγαίνουν. Δηλαδή ότι θα πηγαίνουν σε θέματα υποδομής και βελτίωσης του προϊόντος και ο όχι στις τσέπες περιστασιακών ιδιοκτητών.

Επίσης ζητήθηκε η αναδιανομή να συνδυαστεί και με θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα για τις ΠΑΕ, που θα προβλεφθεί στο νέο αθλητικό νόμο και θα περιλαμβάνει και τον ΟΠΑΠ.

Δείτε τη συνέχεια εδώ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments