Αθλητισμός

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός με 2-3

Πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός με 2-3
Γιατί το σύνθημα που κάποτε ακουγόταν για τον Βαζέχα αφιερώνεται πλέον στον ίδιο απέδειξε ο Μπεργκ! Πετυχαίνοντας δυο γκολ -το 2ο στο 90’- ο Σουηδός υπέγραψε τεράστιο διπλό του ΠΑΟ επί της ΑΕΚ (2-3).

Σε ένα ματς διαφήμιση, ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Μπεργκ στις καθυστερήσεις, “ξέρανε” την ΑΕΚ (2-3) και αύξησε στους 5 βαθμούς την διαφορά του από την πέμπτη θέση. Φοβερό το “come back” της ΑΕΚ από το 2-0 του ημιχρόνου. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπεργκ και ένα ο Κλωναρίδης για τους “πράσινους”, Χριστουδουλόπουλος και Πέκχαρτ τα γκολ της Ένωσης

To ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησεις δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση. Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί όμως που προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και έχασαν τον πρώτη καλή ευκαιρία του ματς με τον Βιγιαφένιες που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Ντίντακ έβαλε σωστά το κορμί του και παραχώρησε κόρνερ.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν και το γκολ για τον Παναθηναϊκό! Στο 24′, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Μπεργκ, με τον Σουηδό να κάνει μια εξαιρετική ενέργεια αφήνοντας πίσω του τον Λαμπρόπουλο, βρήκε τον Βράνιες που έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι με τον Κλωναρίδη να πέρνει το “ριμπάουντ” και από κοντά άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε εντυπωσιάκα και πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 26′ με τον συνήθει ύποπτο, Μάρκους Μπέργκ. O Βιγιαφάνιες πέρασε την κάθετη πάσα από αριστερά στον Εμποκού, αυτός με μια εκπληκτική προσποίηση άδειασε Λαμπρόπουλο και Ντίντακ δίνει έτοιμο γκολ στον Σουηδό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει με τον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος από πλεονεκτική θέση στο 30′ έστειλε την μπάλα άουτ.Οι παίχτες του Μαρίνου Οζουνίδη παραλίγο να πετύχουν και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, με τον Μπεργκ όμως να μην προλαβαίνει να μπει στην φάση, μετά την συρτή σέντρα του Κλωναρίδη. Ο Παναθηναϊκός “πέταγε φωτιές” και στο 40′ ο Κλωναρίδης και Βιγιαφάνιες έκυρψαν την μπάλα με τον τελευταίο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψεις και έφτασε μια ανάσα στο γκολ, με τον Γιόχανσον να πέρνει την κεφαλιά μετά την σέντρα του Αϊντάρεβιτς όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά είχε την κατοχή όμως δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού. Επίσης είχε “θέμα” στην κυκλοφορία με τους παίχτες του Μανόλο Χιμένθε να κάνουν πολλά “αβίαστα” λάθη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου χάθηκε στο 59′ με τον Αραούχο ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο, αιφνιδίασε τον Βλαχοδήμο που όμως απομάκρυνε πλάγια με τον Χριστοδουλόπουλο να πέρνει το ριμπάουντ, όμως το τελειωμά του ήταν απογοητευτικό.

Η ΑΕΚ συνέχισε να βγάζει ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και στο 62′ κέρδισε πέναλτι, μετά την κάθετη μπαλιά του Αραούχο ο Κουλιμπαλί έδιωξε άτσαλα, με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Βιγιαφάνιες. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και μείωσε για του γηπεδούχους. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και πίεσε πολύ για την ισοφάριση και έχασε δύο απανοτές ευκαιρίες με τον Χριστοδουλόπουλο στο 70′ και τον Αραούχο στο 7’1

Η ΑΕΚ πάλεψε πάρα πολύ επέμεινε και δικαιώθηκε! Στο 77′ O Μάνταλος έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο στα δεξιά, ο οποίος έκανε την ωραία σέντρα για τον Πέκχαρτ, με τον Τσέχο να κάνει την προβολή στην κίνηση νικώντας τον Βλαχοδήμο για το 2-2!

Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90′ (!) ο Μάρκους Μπεργκ μετά την απίστευτη αδράνεια της άμυνας της ΑΕΚ, με τον Λαμπρόπουλο να χάνει τον Σουηδό και τον Μπάρκα…την φάση, ο Μπέργκ δεν δυσκολεύτηκε μετά την σέντρα του Λέτο, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για 2-3!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Ροντρίγκες, Μάνταλος, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments